El Festival TNT 2016 a Terrassa estrena «4» de Rodrigo García

El CAET porta "Dansa d'agost", "El Florido Pensil-Nenes", "Caiguts del cel" i "La Pols" el darrer trimestre de l'any

La Torre
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:50h
El Centre d'Art Escèniques de Terrassa (CAET) arrancarà el 29 de setembre la programació del darrer trimestre de l'any amb 4 de l'argentí Rodrigo Garcia, que serà l'espectacle inaugural del Festival TNT. Pel que fa a la programació habitual del CAET, entre setembre i desembre es podrà veure Dansa d'Agost, producció de La Perla 29; La Pols, un text contemporani de Llàtzer Garcia i la companyia Arcàdia i El Florido Pensil-Nenes en versió femenina amb Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti.

La comèdia tindrà el seu lloc amb Caiguts del cel, amb Emma Vilarasau, Àlex Casanovas, Anna Barrachina i Jordi Bosch. En dansa i música destaquen Time Takes The Time Takes de Guy Nader i Maria Campos i 'Limbo' amb Mariona Castillo i Clara Peya.

El primer dels espectacles de la programació habitual tindrà lloc el 8 i 9 d'octubre a la Sala Maria Plans i serà L'art de triar carxofes. A través d'aquesta obra, Jordi Palet explica la vida de la seva àvia, la padrina Marieta, que va morir el 2002 amb 96 anys. El 16 d'octubre al Teatre Principal serà el torn de Caiguts del Cel, una comèdia que és a la vegada una metàfora del sistema capitalista i un retrat àcid i divertit dels vicis humans i la vida en parella. 

El Teatre Alegria acollirà el 23 d'octubre La Pols, un retrat de família de la mà de Llàtzer que comença amb una trucada de telèfon que anuncia la mort del pare. El 6 de novembre al Teatre Principal es podrà veure El Florido Pensil-Nenes, un clàssic renovat des del punt de vista femení que explica el dia a dia de cinc noies sotmeses al sistema educatiu de l'Espanya de postguerra. 

El 13 de novembre es podrà veure el primer espectacle de música i dansa del final de temporada amb Time Takes The Time Takes, un espectacle de dansa i teatre físic basat en la repetició i el moviment del pèndol per simbolitzar els mecanismes de mesura del temps i l'espai. Una setmana més tard, el 20 de novembre, es representarà Dansa d'agost, una obra coral sobre cinc germanes soleres sota la direcció de Ferran Utzet. L'últim espectacle de la programació habitual serà Limbo, un espectacle de dansa i música que el 26 de novembre explicarà al Teatre Alegria la història d'un canvi de gènere. 

D'altra banda, la programació infantil i familiar, dins de la Fundació La Xarxa, oferirà Heliceo. Concert per sis ventiladors i un sol pilot, Blancaneus, La Rateta que escombrava l'escaleta, Peter Pan, Ninots Màgics i El conte de Nadal. Tots ells es representaran al Teatre Alegria a les 18 hores els dies 2, 9, 23 d'octubre; 27 de novembre i 18 de desembre, respectivament.

Festival TNT

D'altra banda, el Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) celebra enguany la seva novena edició del 29 de setembre al 2 d'octubre. Aquest festival arrancarà el 29 de setembre amb 4 de Rodrigo García, l'última creació d'aquest artista argentí que serà estrena absoluta a l'Estat espanyol.

El festival acollirà també dos espectacles internacionals més: el teatre minimalista del francès Philippe Quesne amb L'effet de Serge i el col·lectiu Lagartijas al sol, un grup d'artistes mexicans convocats per Luisa Pardo i Gabino Rodríguez.