Els pares i mares de Sala i Badrinas de Terrassa transformen el pati de l'escola

Els pares i mares del centre educatiu han estat treballant aquests dies per convertir l'espai de lleure dels alumnes d'infantil en un lloc més "amable i divertit" | L'activitat ha comptat amb la col·laboració del grup de grafitters Majara Studio que ha pintat un mural

La Torre
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:49h
Els pares treballant amb les noves instal·lacions al pati escolar
Els pares treballant amb les noves instal·lacions al pati escolar | Foto: AMPA Sala i Badrinas

Els pares treballant amb les noves instal·lacions al pati escolar Foto: AMPA Sala i Badrinas


Un drac de rodes de camió, un plafó d’experimentació a la zona del sorral, un circuït d’equilibris amb soques, un tipi... Aquests són alguns dels objectes i activitats que els pares i mares de l'escola Sala i Badrinas han instal·lat al pati del centre escolar. L'objectiu és convertir aquest espai de lleure dels alumnes d’educació infantil en un "espai molt més amable i divertit que fins ara". 

L'AMPA explica que el motiu que ha empès a dur a terme iniciativa és que "els únics elements fixes de joc dels que disposaven els nens i nenes eren jocs pintats a la zona pavimentada amb formigó i un mòdul amb cordes per enfilar-s’hi i un tobogan a la zona de gespa".
 

Treballs per decorar i fer més divertit el pati escolar Foto: AMPA Sala i Badrinas

L'acció no és fruit d'un dia sinó de fa prop d'un any, quan els pares van constituir un grup de treball per recollir idees de tota la comunitat educativa. I ara, després de realitzar tres jornades de treball molt intens han acabat la reforma. I la feina no s'acaba aquí. Perquè l'AMPA ja ha anunciat que a l'octubre vinent, després de l'inici de curs -encara en la ubicació provisional del centre- la idea és adequar també el pati de primària, situat a la zona enjardinada del Parc de Vallparadís i on al setembre ja ha d’estar instal·lat i equipat el mòdul pels dos grups de tercer.

A més de les noves incorporacions al pati escolar, també s'hi ha d'afegir l'aportació del grup de grafiters Majara Studio que han pintat un dels mòduls de l'escola Sala i Badrinas, "per donar color i personalitat a l’escola". Aquesta darrera aportació artística ha estat possible gràcies al programa Espai Grafiti del servei Joventut i Lleure infantil de la Casa Baumann. Es tracta d’un mural amb molt de color que, segons explica l'AMPA "més enllà de decorar també serveix per mostrar als alumnes del Sala i Badrinas la capacitat i potència de l’expressió artística".

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa també ha col·laborat donant a l’AMPA la pintura que s’ha emprat per acolorir els jocs del patí i repintar els jocs tradicionals de la zona pavimentada.
 

Els grafiters de Majara Studio han participat en la transformació Foto: AMPA Sala i Badrinas