El 17 i 18 de juny l'Ateneu Candela de Terrassa celebra el seu 15è Aniversari

És un projecte de centre alternatiu que va néixer de la mà d'un grup de joves provinents dels moviments socials

La Torre
15 de juny del 2016
Actualitzat el 16 de juny a les 11:02h
L'Ateneu Candela és un projecte de centre social alternatiu que va néixer de la mà d'un grup de joves provinents dels moviments socials de la ciutat al calor del moviment antiglobalització, al carrer de la Rutlla, espai que va funcionar durant 5 anys i per on va passar un munt de gent i de iniciatives/projectes.

Posteriorment l'aposta va ser convertir aquest projecte ja consolidat en un gran centre social per multiplicar-ne la seva potència, i es va traslladar al local actual, una bonica nau llogada, al carrer Montserrat número 136, una antiga fàbrica tèxtil construïda per l'arquitecte Lluís Muncunill el 1893 i rehabilitada col·lectivament.

L'Ateneu Candela actual acull una cafeteria, una llibreria, una cooperativa de consum, sales de reunions, un escenari per a espectacles i un munt de gent participant en multitud d'iniciatives. És un espai social i cultural fortament arrelat a la ciutat de Terrassa. Un espai social de gestió ciutadana amb una viva activitat social, cultural i artística obert a la ciutat que acull una mitja de 15 activitats públiques mensuals i unes 15 reunions de grups ciutadans que usen el nostre local com a espai de reunió-treball (més de 500 activitats anuals).

Aquest 2016 fem 15 anys i els propers dies 17 i 18 de juny ho celebra amb tota la ciutat i amb la gent del centre social. Per això ha preparat un programa d'activitats.