Les JERC ocupen la Biblioteca Central de Terrassa

Afirmen que l'acció respon al que consideren un incompliment municipal en relació amb l'obertura d'espais d'estudi nocturns

Membres de les JERC a la BCT de Terrassa
Membres de les JERC a la BCT de Terrassa | JERC
La Torre
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 7:45h

Les JERC de Terrasa han ocupat aquest vespre la BCT. Afirmen que l'acció respon al que consideren un incompliment municipal en relació amb l'obertura d'espais d'estudi nocturns. Les JERC han emès un comunicat dur, signat per Arnau Castan i Bonastre, el portaveu. Van entrar abans de que tanquessin i es vam quedar fent saber a qui hi havia a la biblioteca quina era la reivindicació.

Comunicat
"Després de molts anys de compartir i lluitar per una reivindicació del jovent de la ciutat, les JERC Terrassa vam aconseguir portar al Ple Municipal de Novembre, de la mà d’ERC-MES, una proposta de resolució per fer una prova pilot d’obertura d’aules d’estudi a la BCT durant el mes de gener, de 8:30 a 12 de la nit. Aquesta proposta de resolució es va aprovar per unanimitat.

La prova pilot del gener va ser tot un èxit, amb una mitjana de participació de 70 estudiants diaris, i molt bones sensacions per part dels qui hi van participar. Amb aquesta experiència, al Ple de Maig es va aprovar una nova resolució que instava el Govern Municipal a reproduir-la durant el mes de juny Després de tot, en ple juny, el Govern ha negligit les seves responsabilitats i ha incomplert l’acord de Ple no obrint la biblioteca més enllà de les 20:30. Per tot plegat, un dia abans de l’inici de les Proves d’Accés a la Universitat, hem ocupat simbòlicament la BCT. Denunciem l’incompliment de l’Ajuntament, que a banda de no tenir gaire clar el significat del concepte ‘prova pilot’, ha renunciat a fer cas del que li deia el Ple Municipal. A més, ens sembla gairebé una burla que després d’això, el Govern Municipal hagi impulsat una enquesta sobre les necessitats dels espais d’estudi.

Si no han complert una cosa senzilla i aprovada al Ple, quin cas faran als resultats d’una enquesta ciutadana? No ens serveix ni l’excusa dels problemes pressupostaris (hi ha moltes partides d’on es podria sufragar el lleuger sobrecost generat, per exemple el sobredimensionat cost dels artistes ‘estrella’ de la Festa Major) ni l’excusa que els estudiants universitaris que cursen els seus estudis a Terrassa ja tenen prou espais per a desenvolupar l’estudi. A Terrassa hi ha una demanda no satisfeta d’usuaris dels espais d’estudi, que també inclou estudiants d’altres universitats que viuen a Terrassa, estudiants no universitaris o simplement qualsevol ciutadà que en un moment donat necessiti fer ús d’un equipament d’aquest estil. Continuarem presentant batalla política i al carrer per garantir espais dignes d’estudi per al nostre jovent i per a tots els ciutadans i ciutadanes de Terrassa!"