Alicia Sintes parlarà de les primeres ones gravitacionals a Terrassa

La conferència a càrrec de la directora de l'observatori Advanced LIGO serà aquest dimecres

La Torre
14 de juny del 2016
Òmnium Cultural ha aconseguit portar a Terrassa la doctora Alicia Sintes, directora de l'únic grup de l'estat present a l'observatori Advanced LIGO, que va descobrir les primeres evidències d'ones gravitacionals. Serà aquest dimecres dia 15, a les set de la tarda al Centre Cultural de Terrassa. La doctora Sintes parlarà de primera mà sobre les ones gravitacionals i què suposa la seva detecció. 

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears és l'únic grup de recerca d'Espanya que participa en la Col·laboració Científica LIGO. Aquesta Col·laboració (LSC, en anglès) és un grup dinàmic de més de 1000 científics de tot el món a la recerca de la primera detecció directa d'ones gravitacionals a fi d'emprar-les en l'exploració de les lleis fonamentals de la gravetat i el desenvolupament de l'emergent camp de la física d'ones gravitacionals com a eina de descobriment científic.

Posteriorment a la conferència, de 21:45h a 23h, els assistents es traslladaran al local de l'agrupació astronòmica de Terrassa (c/Martín Díez, 7) on podran gaudir d'una passejada pels Monts Pyrineus al creixent lunar, visitar Júpiter, Mart i Saturn.