Crit d'alerta de l'AMPA Sala i Badrinas de Terrassa per un nou atropellament

Divendres, un vehicle va endur-se per endavant una jove que creuava el pas de vianants, situat just al davant del centre escolar | AMPA i direcció reclamen a l'Ajuntament la instal·lació d'un semàfor de botó davant la "poca seguretat" de la carretera de Rubí en aquest tram

La Torre
12 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:18h
Malgrat ser un pas de vianants elevat, ja s'han produït dos accidents greus
Malgrat ser un pas de vianants elevat, ja s'han produït dos accidents greus | Foto: Google Maps

Aquest divendres, a les 9:15h, una noia jove va ser atropellada quan creuava el pas de vianants de la carretera de Rubí, el més proper a l'escola Sala i Badrinas. Segons els pares i mares del centre escolar que van presenciar l'accident, la dona va impactar contra el parabrises del vehicle i la conductora va assegurar que no l'havia vist quan travessava.

El director, Ferran Medina, i la cap d'estudis del centre, Olga Martí, van sortir a ajudar la noia. Medina, a més, es va posar en contacte immediatament amb la regidora d'educació de l'Ajuntament de Terrassa, amb inspecció i els Serveis Territorials per tal que el servei de mobilitat del govern local solucioni aquest problema de seguretat.

L'AMPA informa que "fa tan sols un mes i mig que un alumne del Sala i Badrinas també va ser atropellat al mateix pas de vianants i encara es recupera de les lesions que va patir" i per això consideren que aquest nou atropellament ha tornat a posar de manifest la "poca seguretat vial" de la zona transitada pels alumnes d'aquest centre escolar, però també dels estudiants del col·legi Sagrat Cor i dels propis veïns. 

Des de l'AMPA de l'escola creuen que no cal esperar a "lamentar una pèrdua irreparable" i lamenten que "la senyalització de zona escolar, pas de vianants i velocitat màxima permesa 30 i el pas de vianants elevat sembla que no tenen el resultat esperat". Així mateix, els pares i mares recorden que tot i fer "més visible la placa, l'Ajuntament encara no ha instal·lat la tanca davant del pas de vianants, ja que tot depèn del pressupost".

L'AMPA del Sala i Badrinas reclama "un semàfor de botó que els vianants premin quan vulguin travessar". L'associació afirma que la policia municipal ha vingut a l'escola per impartir sessions d'educació vial als alumnes però "no n'hi ha prou de conscienciar els nens i nenes, el més important és fer adonar als conductors que per aquesta zona no poden circular a tanta velocitat".

A més, consideren imprescindible la presència d'un agent municipal per regular el pas a totes les hores d'entrada i sortida del centre. I l'AMPA alerta que durà a terme "totes les accions necessàries" per garantir la seguretat dels alumnes i famílies que diàriament caminen per la zona. De fet, diuen, ja estan en converses amb els responsables del projecte Camí Escolar Terrassa.