Manuel Cruz (PSC) a Terrassa: «Un acord amb Ciutadans és desitjable»

El segon cap de llista del PSC ha afirmat que la reforma federalista que proposen “s’hauria de sotmetre a votació popular"

Manuel Cruz (PSC) a Terrassa
Manuel Cruz (PSC) a Terrassa | Pau Garcia
Pau Garcia
11 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:42h

El PSC ha inaugurat la seva campanya electoral a Terrassa amb una conferència sobre el federalisme a càrrec del filòsof i número dos del partit a Catalunya, Manuel Cruz, que jha obert les portes a l'entesa amb Ciutadans.

L’acte ha servit per fer una reflexió sobre l’actual situació política a Catalunya i Espanya, així com el seu rerefons.

Sobre el model federal, Cruz entén que “Catalunya seguiria tenint una situació d’autogovern indiscutible, a través del seu Estatut”. A més a més, ha afirmat que la reforma federalista que proposen “s’hauria de sotmetre a votació popular”.

Per tal que la via federal pugui obrir-se camí, el número dos del PSC ha dit que ha de tenir “un acord ampli”, ja que “les constitucions no poden ser només d’esquerres o de dretes, sinó que han d’estar consensuades tan àmpliament com es pugui”.

 “Ciutadans s’ha mostrat a favor dels principis bàsics del federalisme, així que un pacte amb ells és desitjable”. Amb tot plegat, Cruz veu possible la formació “d’un bloc a favor de la reforma de la constitució”.

Pel que fa a les altres forces d’esquerres, el filòsof no veu TeC “com una amenaça” sinó que troba en ells “una oportunitat de transformació”. També ha subratllat que “el conflicte està en les direccions dels partits”, ja que en les bases “el sentiment és de celebració pel triomf de les esquerres i la voluntat de diàleg en aquest nou pluripartidisme”.