Jan Margarit, més ràpid que el Cremallera de Núria

El jove corredor de Matadepera va aconseguir anar de Vall de Núria fins a Queralbs més ràpid que el famós tren |Va fer 7,4km en un temps de 29:34

Vídeo del repte de Jan Margarit contra el Cremallera de Vall de Núria
Vídeo del repte de Jan Margarit contra el Cremallera de Vall de Núria | Salomon Spain
Nació Muntanya
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:34h

Jan Margarit es va marcar un repte personal, però no en cap cursa ni contra cap altre corredor rival, sinó contra una màquina. Concretament, contra el famós Cremallera de Vall de Núria, un dels trens més singulars de Catalunya, que resulta l’únic mitjà de transport per poder arribar fins a aquesta zona d’alta muntanya del Ripollès. Margarit es va posar entre cella i cella baixar des de Núria fins a Queralbs més ràpid que no pas ho fa el tren, i així ho va fer.

Per una banda, el Cremallera, de 49.300 quilos i a una velocitat de 13 quilòmetres per hora, de l’altra, Jan Margarit, de 18 anys, 1,66m d’alçada, 56 quilos, tercer a la Mitja Marató de la Tranvulcània d’enguany i campió de la Zegama-Aizkorri júnior del 2015. Els dos van començar al mateix temps des de Vall de Núria. L’objectiu era Queralbs, a 7,40km i amb 758 metres de desnivell negatiu per endavant.

El de Matadepera va completar el repte amb un temps de 29:34, arribant pocs segons abans que el seu particular rival. Va anar a un ritme de 4:00/km de mitjana, i en un dels trams més tècnics va marcar el seu quilòmetre més ràpid en 2:30. “Em preocupava la meteorologia”, comentava Margarit. “Vaig anar a provar el circuit un dia que estava humit i em vaig adonar que si plovia la cosa es complicaria al ser un terreny amb moltes pedres.”
 

Margarit va tardar 29:34 en anar del Santuari de Núria fins a l'estació de Queralbs. Foto: Koastal Forest


Finalment, va aconseguir completar el seu repte, corrent en molts trams gairebé en paral•lel amb la màquina, però perdent-la de vista en altres zones. “Va ser bonic el moment de l’arribada a Queralbs, a més, hi havia uns nens a dins del Cremallera que es van emocionar i em donaven ànims” explicava Margarit. L’atleta de Salomon Etixx Team ja pot dir, doncs, que és capaç de baixar més ràpid que un dels trens més singulars de Catalunya a través del tècnic camí de baixada de Vall de Núria. Margarit 1, Cremallera 0.