VÍDEO Què li passa al cos quan es deixa de beure cafè?

Deixar de beure cafè pot provocar símptomes com irritabilitat i manca de concentració
Deixar de beure cafè pot provocar símptomes com irritabilitat i manca de concentració | Arxiu ND
Redacció
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:23h


Més de 20 milions de persones prenen una tassa de cafè al dia, com a mínim a l'estat espanyol, segons dades de la Federació Espanyola del Cafè. Cada tassa pot contenir entre 60 i 150 mil·ligrams de cafeïna, una "substància més consumida del món que altera l'estat d'ànim" tal com s'explica en un informe de l'Escola de Medicina John Hopkins.

A aquestes dades cal afegir-hi que les dosis de cafeïna es poden ingerir a través d'altres productes com el te, els refrescos, begudes energètiques, xocolata, gelats, llaminadures i, fins i tot, medicaments.

Si una persona deixa de consumir cafè, és possible que experimenti una sèrie de símptomes durant una setmana, aproximadament:

- Cansament i somnolència són dos possibles símptomes de l'abstinència del cafè. Això es deu al fet que la cafeïna s'acostuma a utilitzar per augmentar l'energia i, deixar de consumir-la, pot generar cansament a algunes persones.

- Estrenyiment. La cafeïna estimula l'activitat intestinal, així que durant els primers dies es poden tenir problemes per anar al lavabo.

- Irritabilitat. Aquesta substància pot estimular canvis d'humor a causa dels canvis en la circulació del cervell. Aquests, sovint es veuen agreujats per altres símptomes com el de cansament.

- Manca de concentració. El cafè estimula l'activitat cerebral i no beure'n pot provocar manca de concentració i estar despistat.

Set dies després de no beure aquest producte, el cos experimentarà un canvi:

- Dents blanques. L'acidesa del cafè pot desgastar l'esmalt dental.

- Augment de la productivitat. Malgrat que la cafeïna pot contribuir a remuntar una tarda, no beure'l ajudarà a resistir millor durant el dia.

- Relaxació. La cafeïna estimula les glàndules suprarenals, la qual cosa significa que no beure cafè ajudarà a sentir-se menys inquiet.