Joan Tardà: «I si a Madrid es tornessin bojos i acceptessin el referèndum?»

El número 2 a les eleccions al Congrés per ERC ha passat per Terrassa i ha demanat acabar amb la "síndrome del gos apallissat"

Joan Tardà a la plaça Catalunya de Terrassa
Joan Tardà a la plaça Catalunya de Terrassa | Cristóbal Castro
J.M.O.
10 de juny del 2016
Actualitzat el 11 de juny a les 8:32h

Només una hipòtesi, "una possibilitat entre 10.000. Però... I si a Madrid es tornessin bojos i acceptessin que es fes un referèndum a Catalunya". Són paraules de Joan Tardà, número 2 a les eleccions al Congrés per ERC, pronunciades aquesta tarda de divendres a Terrassa. Ell, les candidates al Congrés Anna Surra i Ester Capella, el senador Bernat Picornell, i la regidora egarenca Carme Labòria han format el cartell d'Esquerra per donar la benvinguda a la nova campanya electoral. I un escenari, la plaça de Catalunya, amb unes 150 persones a l'amfiteatre

Tardà ha reconegut que la hipòtesi que ha presentat és poc versemblant, tot i que ha dit que sempre s'han de considerar totes les possibilitats. El que sí que té clar el líder republicà és que "Podemos no tindrà majoria absoluta en la legislatura vinent, i ha deixat ben clar que buscarà aliances amb el PSOE, que ens ha dit que mai acceptaran que Catalunya és una nació, perquè voldria dir dret a decidir, i referèndum".

Tardà ha reclamat a la ciutadania, a catalans i catalanes, més autoestima, "el que estem fent és titànic, extraordinari. Tenim la síndrome del gos apallissat. No fem valdre el que estem fent". I ha llot la força del poble català, la d'una nació "que ha patit tres cents anys d'assimilació i de genocidi cultural i lingüístic... Proclamarem la república abans que Euskadi i que Galícia i abans que Irlanda es reunifiqui".