El cas Mercuri amplia la investigació a l'exsecretari del Consell Comarcal

La jutgessa veu possibles indicis d'irregularitats en la contractació de personal | Antoni Balmón assegura no tenir coneixement de tots els assessors que depenien de l'AMB

Antoni Balmón, a la sortida dels Jutjats de Sabadell aquest dijous
Antoni Balmón, a la sortida dels Jutjats de Sabadell aquest dijous | Albert Segura
Albert Segura
09 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:38h

La jutgessa del cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències ha decidit aquest migdia sumar com a nou investigat qui va ser exsecretari del Consell Comarcal del Vallès Occidental, dels Consorcis de Residus i de Turisme i de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, Juli Boadella. La magistrada veu indicis d’irregularitats a l’hora de fer contractacions públiques a l’ens, la firma de les quals depenia de Boadella, que avui estava citat per declarar en qualitat de testimoni. També ho ha fet l’alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Balmón, en el seu cas per presumptes irregularitats en la contractació de càrrecs de confiança en aquest ens, i que ha assegurat no tenir de coneixement de tots els contractes que signa.
 
Juli Boadella ha iniciat la declaració com a testimoni, però un cop la jutgessa li ha demanat si va participar en els processos de contractació sota sospita als ens comarcals i ha respost que sí, la magistrada ha decidit aturar la declaració i comunicar-li que a partir d’aquell moment tenia consideració d’investigat. “Davant la declaració de dimecres al voltant de la contractació de l’ara regidora del PSC Ana Carrasco com a personal al Consorci de Residus, en què ella manifestava que el procés s’havia fet al maig i la seva competidora al setembre, hi ha indicis per determinar que el procés no només va ser manipulat, sinó que no hi va haver procés”, argumenta l’advocat de l’acusació popular, Raul Garcia Barroso.
 
El president del PSC de Sabadell, sota sospita
 
També ha declarat en qualitat de testimoni el president del PSC de Sabadell, José Luís Jimeno, de qui la resta de testimonis han assegurat que en els dos anys de contractació amb plaça pública com assessor al Consorci de Residus no l’havien vist ni un sol cop a l’edifici. “Un funcionari eventual ha de fer feines vinculades amb el consorci, però el dubte sorgeix quan ningú no l’havia vist anar a treballar, ell diu que era al despatx situat en un barracó, on de fet hi ha un menjador, però ha seguit donant llargues quan se li demanava al respecte”, afegeix Barroso. A la sortida, Jimeno no ha volgut respondre a les preguntes dels mitjans.
 
Balmón, al marge de les contractacions
 
També ha passat pel jutjat, i en qualitat de testimoni, l’alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Balmón, preguntat per la contractació d’una persona a qui l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, volia col·locar a l’ens. “Ha explicat que no tenia coneixement, que hi ha diversos assessors, i que si li deien que signés un o altre els signava sense més, no només els del PSC, també d’altres forces, perquè són les federacions comarcals qui traslladen les propostes”, ha explicat Barroso.
 
La contractació en qüestió és de Carme Sendrós, que va concórrer com a número 14 a les llistes del PSC de Sabadell l’any 2011. En aquella ocasió, no va accedir com a regidora del govern municipal, fet pel qual Bustos hauria mogut fils per col·locar-la en un altre institució. Tot i això, Balmón hauria quedat al marge de qualsevol pressió que l’exalcalde sabadellenc hauria exercit sobre el seu col·lega del Baix Llobregat. Balmón tampoc ha volgut atendre els mitjans presents.
 
Aquest divendres serà el torn de declaració de les persones investigades, entre ells Manuel Bustos i l'exgerent del Consorci de Residus, Paco Fernández.