L'Ateneu Terrassenc planta cara a l'Ajuntament i refusa el nou conveni

El consistori proposa un nou model de gestió de l’equipament cívic del Vapor Gran que no convenç a l'entitat perquè considera que fa "perillar" les seves activitats | Els socis consideren que "és una retallada a l’autonomia" de l'entitat i han aturat l'elecció d'una nova junta directiva a l'espera de trobar una solució "estable i definitiva"

La Torre
09 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:05h

Votació per rebutjar el nou conveni proposat per l'Ajuntament Foto: R. Raspall


El passat dissabte 4 de juny, l’Ateneu Terrassenc va celebrar la seva Assemblea Anual Ordinària, amb els temes de tràmit, com l’aprovació de la gestió i els comptes del 2015. No obstant això, l’ordre del dia va quedar alterat en exposar-se un tema cabdal per a la continuïtat de les activitats de l’entitat.

El 2011, fruit d’un conveni amb l’Ajuntament de Terrassa, l’Ateneu va fer-se càrrec de la gestió del Casal Cívic del Vapor Gran. Una gestió que comportava donar el servei d’un equipament municipal, donant servei i informació a la ciutadania i entitats i que, a nivell d’entitat va suposar un salt qualitatiu en la seva oferta cultural.

Durant els anys de durada, i posteriors pròrrogues, l’Ateneu s’ha immers en oferir una programació cultual que pràcticament ha deixat el Casal del Vapor Gran amb tots els dies al complet d’aforament: conferències, tallers, exposicions, concerts, etcètera.

El 15 de juliol finalitza la darrera pròrroga de la cessió, i l’Ajuntament ha presentat un nou “Conveni de cessió d’ús de sales”, que té una durada d’un any, i que segons informa la junta de l'Ateneu Terrassenc exclou el concepte “gestió” tal i com s'entenia fins ara. 

Per unanimitat dels gairebé 50 socis assistents a l’Assemblea del passat dissabte, i a proposta del president de l’entitat, Josep Corominas, l’assemblea va prendre la decisió de no acceptar ni signar la proposta de conveni mentre no es modifiquin les condicions del document que "impedeixen el normal desenvolupament de les nostres activitats". Així mateix, s'ha acordat aturar el procés d’elecció de Junta de l’Ateneu Terrassenc i obrir un període de provisionalitat, amb la Junta en funcions, en considerar que les condicions exposades en la proposta "minen les arrels essencials de l’Ateneu".

Finalment, des de l'Ateneu han fet arribar el seu interès a "negociar" i arribar a un acord que permiti "troba una solució estable i definitiva".