Endesa deixa sense llum 44 famílies de blocs ocupats a Les Arenes de Terrassa

Els inquilins dels blocs 1 i 3 del carrer Falset i 10 del carrer Cervera han vist com aquest migdia els operaris de la companyia elèctrica arrencaven els cables que els subministrava electricitat

Les famílies afectades s'han concentrat davant l'Ajuntament
Les famílies afectades s'han concentrat davant l'Ajuntament | Foto: Cristóbal Castro
Lluïsa Tarrida
08 de juny del 2016
Actualitzat el 09 de juny a les 9:37h

Aquest dimecres al migdia, els inquilins dels tres blocs ocupats a Les Arenes de Terrassa han vist com s'han presentat els operaris d'Endesa, acompanyats pels Mossos d'Esquadra, i els han tallat la llum. L'actuació, molt ràpida, ha consistit a foradar el terra i arrencar els cables que subministren electricitat als blocs 1 i 3 del carrer Falset i el bloc 10 de Cervera. En total són 44 famílies, entre les quals hi ha 52 menors d'edat, les que viuen en aquests edificis. Els blocs ocupats formen part del Colectivo Vivienda Terrassa que lluita per la defensa dels drets de les persones que s'han hagut de "reallotjar" en pisos buits.

Davant d'aquesta situació, aquesta tarda els afectats han decidit mobilitzar-se i anar fins a l'Ajuntament de Terrassa per exigir una solució. "Estem desesperats, sense llum no podem fer res, ni tan sols cuinar", ha manifestat a La Torre Adriana Ortiz. La majoria dels habitants als blocs 1 i 3 porten vivint-hi prop de 2 anys mentre que els residents al bloc de Cervera ja en fa 2 i mig. 

No és la primera vegada que els han tallat la llum. "Fa prop d'un any van venir els operaris i ens la van tallar. Aleshores vam estar reunits amb la regidora Lluïsa Melgares i amb Endesa. Finalment, vam tornar a endollar-nos i la cosa va quedar així", explica Ortiz que lamenta que "es va pactar que si s'arribava a la situació un altre cop de tallar-nos la llum se'ns avisaria abans per poder buscar una solució, i això no ha estat així".

A més, el Colectivo Vivienda Terrassa també es mostra molest perquè "hem rebut un comunicat d'Endesa que ens explica que durant tot aquest temps han intentat pactar amb l'Ajuntament una solució i que aquest se n'ha desentès". Les famílies d'aquests tres blocs ocupats afirmen que "no ens neguem a pagar la llum, però no ens donen cap opció a col·locar-hi un comptador, i així no arreglem res".