El secret que s'amaga rere el líquid del iogurt

Iogurt artesà amb fruites del bosc
Iogurt artesà amb fruites del bosc | Pixabay
Redacció
08 de juny del 2016

Iogurt artesà amb fruites del bosc Foto: Pixabay


Segurament moltes vegades ens haurem preguntat quin és l'origen del líquid del iogurt, i si és bo o no ingerir-lo. D'entrada cal saber que aquest suc s'anomena sèrum. Tot i que el trobem en la majoria dels iogurts, és més habitual trobar-lo en aquells que estan envasats en un recipient de plàstic, ja que en el procés de fermentació pateixen un gran i brusc canvi de temperatura que fa que sorgeixi el líquid.

En canvi, els iogurts envasats en vidre estan sotmesos a una fermentació artesanal i a mà que genera un buit que impedeix que el sèrum emergeixi fins a la part superior. Aquesta diferència, però no ha de ser un indicatiu d'un procés d'elaboració industrial incorrecte, sinó que simplement és sèrum de llet.

 

Aquest sèrum està format per les proteïnes alfa-lactoglobulina i beta-lactoglobulina, que presenten un valor biològic elevat. A més, aquest líquid és ric en calci i fòsfor, en una proporció adequada per l'òptima assimilació d'aquests en el nostre organisme, per tant, és bo i saludable ingerir-lo, segons afirmen mitjans i portals especialitzats en nutrició com Sanum Vita.