Entitats veïnals del Districte 2, en peu de guerra contra Terrassa Plaça

Set associacions veïnals i socials impulsen una recollida de signatures per forçar l'Ajuntament i la Generalitat a reconsiderar la concessió de llicències d'obres a grans superfícies "sense consultar la ciutadania, i sense estudiar-ne l'impacte que tindran en el petit comerç" i en la vida dels barris

La Torre
09 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:00h
Presentació de la campanya iniciada per a les entitats veïnals i moviments socials
Presentació de la campanya iniciada per a les entitats veïnals i moviments socials | Foto: Oriol Vicente

Presentació de la campanya iniciada per a les entitats veïnals i moviments socials Foto: Oriol Vicente


Aquest dimecres s'ha iniciat oficialment la campanya de recollida de signatures en contra de la instal·lació del nou centre comercial Terrassa Plaça al sector Montserrat, al Districte 2. La iniciativa compta amb el suport de diverses entitats veïnals i socials com l'AV Montserrat, AV Vilardell, AV Can Anglada, AV Torre-sana, Dones amb Empenta, Aturats + 50anys i Associació Comerciants Ca n'Anglada.

A finals del mes de maig, les set entitats sotasignants ja van emetre un comunicat en què denunciaven la manca d'informació rebuda per part de l'Ajuntament cap a les associacions i veïns afectats subratllant que la implantació del nou centre Terrassa Plaça suposaria "un greu atemptat al petit i mitjà comerç, del barri de Ca n'Anglada, a més que podria suposar la desaparició del ja de per si quasi inexistent comerç als barris de Torre­sana, Vilardell i Montserrat".

Els impulsors ara avisen que la lluita contra aquesta superfície comercial no té una limitació temporal ja que l'objectiu és aconseguir que tant la Generalitat com l'Ajuntament de Terrassa reconsiderin la seva postura de concedir les llicències d'obres a grans superfícies "sense consultar els veïns i la ciutadania, i sense estudiar prèviament l'impacte que aquestes tindran en el petit comerç i la repercussió en els veïns en els àmbits del soroll i via pública".
 

S'ha iniciat una campanya de recollida de signatures contra Terrassa Plaça Foto: Oriol Vicente


Pla de reindustrialització

Les entitats consideren que la suposada creació de nous llocs de treball en aquestes noves superfícies comercial, "és tan sols una fal∙làcia, és el preludi de la destrucció de centenars de llocs de treball que, a la pràctica, fan que nombroses famílies, es vegin desposseïdes dels seus ingressos habituals". I remarquen que la majoria dels llocs de treballs que aquestes generen "són contractes temporals i a temps parcial".

Constaten, que Terrassa Plaça és contrària "als interessos i mobilitat de la gent gran que, per general, no disposa de mitjans per desplaçarse" i subratllen que "cada nova superfície, és una ferida al cor del petit i mitjà comerç dels nostres barris i del teixit comercial de la ciutat".

Finalment, les associacions manifesten que cal exigir a l'Ajuntament i a les administracions que "activin un pla seriós de reindustrialització de la ciutat que, això si, possibiliti la creació real de llocs de treball".