Famílies que ocupen pisos a Terrassa s'uneixen per reclamar els seus drets

El Colectivo Vivienda Terrassa calcula que 3.000 famílies de la ciutat "sobreviuen" gràcies a haver-se reallotjat en habitatges buits | L'entitat exigeix als polítics egarencs "més esforç i implicació en les negociacions amb les entitats financeres" i acabar amb la "precarietat laboral"

La Torre
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:25h
Reunió del bloc reallotjat a Can Palet per al Colectivo Vivienda Terrassa
Reunió del bloc reallotjat a Can Palet per al Colectivo Vivienda Terrassa | Foto: CVT

Aquest mes de juny, una nova entitat ha nascut a la nostra ciutat. Es tracta del Colectivo Vivienda Terrassa, un moviment social constituït legalment amb l'objectiu de defensar el dret a un habitatge digne per a totes les persones. La plataforma afirma representar milers de persones que a Terrassa "sobreviuen reallotjades en blocs de vivendes i cases independents, exigint un lloguer social". En total, calculen que hi ha unes 3 mil famílies a la nostra ciutat que es troben en aquesta situació.

El seu periple va iniciar-se a la nostra ciutat amb la participació de més de 700 persones i el suport de diversos moviments socials i polítics egarencs. Són de classe "treballadora" que a causa de la situació actual "excepcional" es troben a l'atur o estan jubilats, i poden ser famílies completes o famílies monoparentals. També hi ha persones que actualment estan treballant però que "amb els salaris tan baixos no ens permet accedir al mercat actual d'habitatge, ja sigui de lloguer o per hipoteca". 

Afirmen que celebren la iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa de multar els bancs per tenir habitatges buits però subratllen que "se n'ha comprovat la seva ineficiència, ja que potser per les sancions massa toves, les entitats prefereixen mantenir-les sense ocupar i després vendre-les a fons d'inversió, la majoria estrangers, que les adquireixen a molt baix preu", abans que posar-les a disposició del lloguer social.

Aquest col·lectiu s'ha començat a mobilitzar per exigir diverses mesures a les forces polítiques de l'Ajuntament. En primer lloc demanen que "dirigeixin les seves polítiques per acabar amb la precarietat laboral a la nostra ciutat, amb un projecte real de creació de llocs de treball dignes". En segon lloc, reclamen que "es garanteixi el dret universal a l'habitatge".

També volen "més esforç i implicació en les negociacions amb les entitats financeres, per aconseguir un lloguer social d'acord amb els ingressos de les famílies" així com demanen als partits "unitat davant la possibilitat que el TC denegui la llei catalana en matèria de desnonaments i pobresa energètica". Finalment, Colectivo Vivienda Terrassa demana poder participar en les taules de negociació.