Berenguer: «No volem enfrontaments, sols recordar amb respecte l'Hiraman»

L'alcaldessa de Viladecavalls lamenta les crítiques rebudes a les xarxes socials per la possible eliminació del mural en record del jove mort a Viladecavalls i afirma que s'han posat sobre la taula diverses alternatives com per exemple que doni nom a la zona del nou skatepark

La Torre
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:57h
Cesca Berenguer
Cesca Berenguer | A.V.
L'alcaldessa de Viladecavalls ha volgut sortir al pas de les reaccions que han tingut lloc aquest cap de setmana i dilluns després de l'inici d'una campanya de recollida de signatures per tal d'evitar que l'Ajuntament retiri un mural, ubicat a la paret del túnel que uneix la plaça de la Masia de Can Turu amb la plaça Coronel Busquets, dedicat a Hiraman, el jove mort fa uns mesos quan anava en patinet. 

Cesca Berenguer afirma que ha parlat "personalment" amb el grup d'amics de l'Hiraman i que des del consistori es va posar diverses propostes sobre la taula per debatre-les conjuntament. Així, segons l'alcaldessa, hi ha la possibilitat de "fer un skatepark als espais destinats a equipaments a la zona posterior de l’Institut i anomenar aquest espai amb el nom d'Hiraman". Així mateix, també es planteja "fer un recull fotogràfic de totes les mostres de condol, amor, amistat, etc, que ara mateix estan a la paret i traslladar-les en un plafons a la zona del skatepark" i, finalment, diu que es pretén "fer un graffiti per un professional amb un dels dibuixos més característics de l’Hiraman consistent en el perfil d'una cara que actualment està a la paret (o aquell graffiti que es determinés amb els amics i família)".

Berenguer diu que la proposta de l'Ajuntament va ser molt ben rebuda pel grup d'amics del jove i que per això en veure la campanya iniciada s'ha mostrat "sorpresa". Així mateix vol subratllar que "no hem de buscar enfrontaments gratuïts ja que crec que tots el que volem aconseguir és recordar a l’Hiraman. Parlem com hem fet fins ara i treballem plegats".

Respecte a l'eliminació del mural de la zona de la masia de Can Turu, Berenguer afirma que "és un espai que ha patit constantment actes vandàlics consistents en trencar vidres, cremar finestres, pintades, etcètera. Aquest espai és una via de pas pels alumnes de primària de l’escola Rosella i en diverses ocasions l'estat ha estat deplorable (ple de deixalles, ampolles trencades, burilles, etc )" i continua, "actualment, tot i la bona voluntat de la majoria de persones que han mostrat les seves emocions a la paret, l’aspecte de la zona és millorable".

Per això, considera que la proposta traslladada en una reunió per part seva al grup d’amics de l’Hiraman, pretén ser una "mostra de respecte màxim i valorar la figura de l’Hiraman. En cap cas 'borrar' la seva memòria".