Recullen firmes per mantenir el mural en record del jove mort a Viladecavalls

Els amics i familiars han iniciat una campanya per tal que es preservi la paret del túnel de la plaça de la Masia Cas Turu on hi ha penjades fotografies, escrits i dibuixos en memòria d'Hiraman

El mur que els vilacavallencs han dedicat a Hiraman
El mur que els vilacavallencs han dedicat a Hiraman | Foto: Cristóbal Castro
Lluïsa Tarrida
06 de juny del 2016
Actualitzat el 08 de juny a les 15:11h

 

El veí de Viladecavalls Roger de Castro Ferrer ha iniciat a la plataforma Change.org una recollida de signatures per tal d'impedir que l'Ajuntament "tregui els escrits, fotos i dibuixos dedicats a Hiraman". Hiraman era un jove de 18 anys que va morir en un accident el passat 5 de març quan circulava amb el seu patinet pel carrer Francesc Macià. El noi era molt conegut a la vila per la seva implicació en diverses entitats esportives i culturals.

Després de la mort de l'Hiraman els seus familiars, amics, coneguts i fins i tot molts nens els quals havia entrenat del club de bàsquet, van sentir la necessitat d'enganxar fotos amb ell, escriure-li coses i dedicar-li dibuixos a la paret del túnel de la plaça de la Masia de Can Turu. 

Aquest "homenatge" es va crear de manera espontània, on tots aquells que ho desitjaven podien exterioritzar el que sentien per l'Hira en aquell lloc. "Per molts, continua sent un espai on podem sentir al Hira molt pròxim, on podem tenir un record agradable d'ell", explica De Castro.

Aquest veí ha decidit impulsar la recollida de signatures -que n'espera recaptar 1.500 i que n'hi falten poc més de 200 per complir l'objectiu- després que l'Ajuntament "hagi decidit treure tots els escrits, fotos, fins i tot dibuixos fets pel mateix Hiraman, perquè diuen que està brut i dóna mala imatge". De Castro, considera que aquests són motius "irrisoris i ens neguem que es tregui aquest mural, ja que és de les poques coses seves que ens queden per conservar la memòria de l'Hiraman". 
 

Escrits que es poden veure en el mural dedicat a Hiraman Foto: Cristóbal Castro