Més que una cantata... una experiència per a tots els sentits!

Susana Sánchez-Fortún
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:02h
Foto de família dels alumnes de Vacarisses participants a la cantada
Foto de família dels alumnes de Vacarisses participants a la cantada | Foto: escola Font de l'Orpina

Els alumnes de 4t de l'escola Font de l’Orpina de Vacarisses, el dimecres 1 de juny, van tornar a participar de la Cantània per 8è any consecutiu. Aquest curs 2015-2016 la Cantata es titula Babaua, les desventures de Mimí, amb la música de Jordi Domènech i el text de Pere Riera.

Es tracta d’una història d’amor i desamor, on a través dels descobriments més significatius dels darrers segles i a través dels seus inventors, Mimí, una jove de la cort de Versalles, troba el seu enamorat. 

El personatge de Cupido guia a la protagonista per diferents espais i temps, i entre pretendent i pretendent anem descobrint com una poma va ajudar a Newton a descobrir la llei de la gravitació Universal; com ha canviat la manera de comunicar-nos, des dels primers senyals de fum fins als whatssaps i els e-mails; com la pólvora que en principi era per festejar i celebrar amb focs artificials l'hem transformat en una arma per matar; i com ha estat d'important l’invent de la pizza i el que ens agrada!

Finalment hem acabat descobrint que tot el que ens embolcalla, tot allò material que mostrem no és l’important. Potser ens hem oblidat de relacionar-nos més entre nosaltres!
Les noves tecnologies ens han fet la vida més fàcil però també ens priven de compartir més moments amb els amics i familiars.   
 

Els alumnes de 4t, a punt pel Cantània Foto: Escola Font de l'Orpina

Aquest any el tema de la Cantània ens ha sorprès amb un final obert i ens ha fet plantejar-nos l’ús de les noves tecnologies. Però també ens ha captivat amb els aromes i el gust a mozzarella, els colors dels focs artificials i els estels a la nit i ens ha transportat a un temps i espai  on tot és possible.

És tot un plaer formar part dels 42.000 nens i nenes que aquest any interpreten la Cantània a Catalunya, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel·les i algunes ciutats d’Alemanya.

Però sobretot ens sentim privilegiats d’haver cantat a l’Auditori de Barcelona amb 750 alumnes d’altres escoles, amb una orquestra professional i amb una directora tan especial com és l’Elisenda Carrasco i Ribot. 

I quins cantants solistes! Ens han fet riure i gaudir de la historia en tot moment! Estem molt contents d’haver compartit una estona cantant a l’Auditori de Barcelona amb les nostres famílies i esperem poder participar d’aquest projecte tant bonic molts i molts anys.

Susana Sánchez-Fortún López
Mestra de música de la Font de l’Orpina