Els bombers de Terrassa, campions a la trobada estatal de rescats en accidents

Els equips participants, l'egarenc, Granollers i la Regió Metropolitana Sud, primers a totes les categories

Redacció
05 de juny del 2016
Actualitzat el 06 de juny a les 7:23h
Acció dels egarencs dins del concurs de rescat
Acció dels egarencs dins del concurs de rescat | Bombers
Els equips dels Bombers de la Generalitat són els millors de l'Estat. Han participat en la XII Trobada Estatal de Rescat en Accidents de Trànsit, celebrat a la localitat madrilenya d'Alcorcón entre els dies 1 i 4 de juny. No hi ha hagut color: han quedat primers a totes les categories.
 
L'equip del parc de Terrassa (Juan Gemas, Daniel Morales, Jordi Puyol, Alfons Herrero, David Ferrer i Jordi Vega), ha guanyat a la classificació general. També ha quedat primers a la maniobra estàndard i segons a la complexa. Així mateix, ha quedat en primer lloc com a millor comandament i tècnic, i tercer com a millor responsable sanitari.
 
Els segons classificats a la general han estat els bombers de Granollers (Luis Miguel Muñoz, Daniel Garcés, Ramon Serentill, Ivan Julià, Lluis Luengo i Pol Giró) que també han quedat tercer en la maniobra estàndard, han guanyat com a millor sanitari i han quedat segons en la classificació de comandaments.
 
El tercer equip dels Bombers de la Generalitat participant a la trobada, format per una selecció de la Regió Metropolitana Sud, ha guanyat en la realització de la maniobra complexa. Així mateix, ha quedat en tercer lloc pel que fa a tècnic i comandament. 
 
En aquest esdeveniment han competit una vintena d’equips d’excarceració de diversos cossos de bombers de tot l’estat. Cada equip estava format per sis persones: una en el rol de comandament, una en la funció de sanitari i quatre actuant com a bombers.
 
Els participants han hagut de realitzar dues maniobres: l'estàndard -amb una durada màxima de 20 minuts- que ha consistit en el rescat d’una víctima en un escenari d’accident de trànsit i la maniobra complexa, on han hagut de rescatar dues víctimes en un temps màxim de 30 minuts.