​El mètode de robatori de cotxes preferit pels lladres en àrees turístiques

Els inhibidors dels cotxes permeten als lladres entrar al vehicle sense cridar l'atenció

per Redacció, 4 de juny de 2016 a les 21:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els inhibidors pels cotxes són un mètode molt utilitzat per robar cotxes en zones amb gran quantitat de gent, com per exemple àrees turístiques.


Es tracta d'utilitzar un aparell electrònic que inhabilita el tancament del cotxe. Normalment aquest és activat per un vianant proper, l'enginy només funciona a poca distància, sota la pretensa de parlar amb el mòbil. D'aquesta forma tot i que el conductor ha donat l'ordre de tancament del cotxe, aquesta ha estat interrompuda per l'inhibidor, i el vehicle tomant obert. Així els lladres poden entrar-hi sense problemes ni proves. Com que el pany no és forçat, ni cap vidre trencat, la majoria de víctimes creu que ha perdut els objectes extrets i no denuncia.

L'Ertzaintza, la policia basca, va alertar aquesta setmana de l'augment d'aquest tipus de robatori, tal com informa el diari Deia. Els llocs turístics són perfectes per aquest tipus de robatori, ja que la gran quantitat de moviment fa difícil veure activitat sospitosa.

 

Participació