​Londres acollirà la primera trobada castellera internacional

Colles de la capital del Regne Unit i de París actuaran juntes durant el cap de setmana del 17 al 19 de juny

Redacció
04 de juny del 2016
La capital britànica serà la seu de la primera trobada internacional del món casteller. La colla amfitriona, els Castellers of London, formada fa poc més d'un any per catalans residents al Regne Unit, ha convidat els Castellers de París per oferir una sèrie d'actuacions conjuntes del 17 al 19 de juny. Durant tot el cap de setmana se succeiran les activitats relacionades amb el món casteller en diverses localitzacions de la ciutat, incloent-hi l'emblemàtic mercat d'Old Spitalfields.

A més d'acostar els castells al públic internacional, la iniciativa vol enfortir la relació entre les diverses colles que han sorgit fora de Catalunya en els darrers anys. "La idea és crear xarxa, mostrar-nos el nostre suport mutu i anar engrescant a més gent", explica a Marc Pujol, membre dels Castellers of London "Així com hi ha un circuit casteller a Catalunya, volem que n'hi hagi un a l'estranger", afegeix.

Que el món casteller desperta fascinació arreu del món no és nou; mitjans com el New York Times hi han dedicat reportatges i capitals financeres com Xangai han acollit actuacions castelleres. El que és més recent és la proliferació de colles castelleres formades fora de Catalunya. Ciutats com Londres, París, Montreal o Copenhaguen tenen ja el seu propi grup casteller, format la majoria de vegades, per catalans que hi ha marxat a estudiar o treballar. 

La darrera gran actuació dels Castellers of London va ser durant la celebració de la Diada de Sant Jordi a Londres.