​192 nadons han estat inscrits des de l'Hospital de Terrassa al Registre Civil

Terrassa va ser la primera ciutat on es va iniciar aquest servei des del centre sanitari, sense necessitat que els seus pares s'hagin de desplaçar a la seu judicial

La Torre
06 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:13h
Terrassa ha estat la ciutat pionera a Catalunya en la inscripció dels nadons al Registre Civil des dels hospitals. Des de l'inici de la prova pilot l'octubre passat, 192 nounats a l'Hospital de Terrassa han estat inscrits al Registre Civil des del centre sanitari, sense necessitat que els seus pares s'hagin hagut de desplaçar a la seu judicial. 

Després d'uns mesos de prova, aquest Registre s'ha començat a desplegar a la resta de la xarxa hospitalària del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya. En aquests moments ja està en funcionament en altres hospitals de les demarcacions de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i, a mitjan juny, s'implantarà a Girona. Aquest mes de juny, hauria d'entrar en funcionament també a Mútua Terrassa.

Al setembre continuarà el desplegament a l’Alt Pirineu i Aran, Lleida i la Catalunya Central, i està previst finalitzar la implementació a tot Catalunya a finals d’any, amb la posada en marxa de les regions sanitàries de la demarcació de Barcelona.