Terrassa tindrà un nou jutjat de Primera Instància i família

El conseller de Justícia Carles Mundo anuncia que la cocapital del Vallès acollirà un dels nous jutjats previstos a Catalunya i que podria entrar en funcionament a partir del 2017

El conseller Carles Mundó ha visitat aquest divendres els jutjats de Terrassa
El conseller Carles Mundó ha visitat aquest divendres els jutjats de Terrassa | Foto: Gencat
La Torre
03 de juny del 2016
Actualitzat el 04 de juny a les 7:32h

El conseller Carles Mundó ha visitat aquest divendres els jutjats de Terrassa Foto: Gencat


Terrassa tindrà un nou jutjat de primera instància. Així ho avançat aquest divendres el conseller de Justícia, Carles Mundó, en una visita als jutjats de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa. El conseller ha fet l'anunci després de recordar que el govern espanyol només ha autoritzat la creació d'un total de 9 nous jutjats arreu de Catalunya.

L'elecció de Terrassa per part de la Generalitat és perquè s'ha considerat que la cocapital del Vallès Occidental necessita un nou jutjat de primera instància, que també portaria casos de família, en un repartiment de gairebé el 50% per cada àmbit. D'aquesta manera, es contribuiria a descongestionar la càrrega de treball de la jurisdicció civil. Mundó ha manifestat que la Generalitat està preparada per dotar aquest nou jutjat de Terrassa dels recursos humans i materials perquè estigui en funcionament el 2017. 

Els altres òrgans judicials que el Departament de Justícia ha demanat al govern de l'Estat són: 2 jutjats de Família/Incapacitats a Granollers; 1 jutjat de Família i 1 jutjat de 1a Instància a Sabadell; 1 jutjat de Família a Badalona; 1 jutjat de 1a instància a Mataró; 1 jutjat de 1a Instància (50 % 1a instància, 50 % família) a Girona; 1 jutjat de Família/Incapacitats a Reus i dues seccions noves per al TSJC.

D'altra banda, el conseller Mundó ha subratllat que malgrat tenir el compromís del Ministeri, en aquests moments "el govern espanyol ara es nega a autoritzar els jutjats pendents de creació a Catalunya amb l'argument que està en funcions". Recordem que des de 2010 que el govern espanyol no autoritza la creació de nous jutjats. El titular de Justícia ha retret a l'executiu espanyol que aquesta "excusa" s'utilitzi per "endarrerir la resolució de problemes que afecten els ciutadans".