Terrassa s'omple de poesia aquesta setmana amb L'Elixir

El poeta internacional convidat enguany és Mohamed Bitari, que donarà veu a poetes que actualment estan a la presó o en setge per la dictadura de Bashar Al-Assad

La Torre
05 de juny del 2016
Actualitzat el 06 de juny a la 13:08h
Des d'aquest dilluns i fins dissabte, Terrassa acull la quarta edició de L'Elixir, organitzat per l’Elixir Poètic, l’Ajuntament de Terrassa i el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. La ciutat acollirà aquest festival de poesia dirigit per l'actriu catalana Rosa Boladeras i que proposa una ruta secreta pels carrers de la ciutat.

Marcant el Teatre Principal com a punt de partida, diversos poetes intervenen durant el trajecte. Dilluns s'iniciaran els actes a la BD2, a les 17.30h, amb el taller juvenil "Exploradors, al Poema!" amb Josep Pedrals. Dimarts, de 18 a 20h, serà el torn d'una "invasió poètica al metro" des del trajecte de metro de "Nacions Unides" a Les Fonts.

Dimecres, la BD3 acollirà a les sis de la tarda la lectura de poemes de Joana Raspall recitats i cantats per Miqui Giménez i alumnes de P5 de l'escola Tecnos mentre que a les 21.30h, l'Ateneu Candela es visionarà la pel·lícula "Cinema i Poesia". Finalment, dijous, d'11 a 13h, el Mercat del Triomf acollirà les accions poètiques d'Alba Valldaura i Tessa Julià, amb música de Núria de Andrés i les il·lustracions de Mariona Alberich.

Plat fort amb Mohamed Bitari 

El proper divendres 10 de juny a les 9 del vespre se celebrarà el plat fort del Festival amb un espectacle que pretén omplir el teatre amb prop de 600 persones per gaudir de l'espectacle La Ràtzia amb un convidat especial.

I és que si l’any passat convidava a Amal Kassir, poeta siriana resident als Estats Units, aquest any acull a Mohamed Bitari. Bitari donarà veu a poetes que actualment estan a la presó o en setge per la dictadura de Bashar Al-Assad, aquests li fan arribar els poemes clandestinament. El festival ha encarregat la traducció dels poemes a Margarida Castells i seran recitats en directe, també en la llengua original.

A més de The Soul Beams i la presència dels poetes Dani Orviz, Teresa Colom i Maria Sevilla, el festival no ha volgut delatar encara la presència d’una convidada especial que actualment es troba recorrent els escenaris d’arreu del món.