Cecot demana a Junqueras participar en l'elaboració dels pressupostos

Palet considera que els comptes anuals "no equilibren bé la balança entre garantir la cohesió social i fomentar el progrés econòmic" i demana "més recursos per promoure el creixement empresarial, industrial i econòmic del país"

La Torre
06 de juny del 2016
Aquest dijous el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha presentat el projecte de Pressupostos del 2016 a les patronals Cecot, Foment, Pimec i als sindicats UGT i CCOO. La reunió s’emmarca en els contactes que manté el Govern per explicar als agents socials els principals objectius dels comptes anuals de l’any en curs, que concentren un 73% de la despesa en partides vinculades a l’estat del benestar.

Toni Palet, membre del comitè executiu de la Cecot i representant de l’entitat a la trobada d’avui, davant la corrent imperant sobre el model de gestió pública d’equipaments i serveis ha reclamat al vicepresident que el Govern recuperi i reforci el discurs i el posicionament vers el model de cooperació públic-privat que s’està desenvolupant a nivell internacional en països capdavanters per garantir, així, l’eficiència d’aquests serveis. “Creiem necessari que el Govern reivindiqui, insisteixi i faci palès els èxits d’aquest model que ha demostrat major eficiència en la gestió de serveis”, ha afegit Palet.

La Cecot, tanmateix, ha agraït el gest del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda el fet de presentar i explicar la proposta de pressupostos 2016 als principals sindicats i patronals del país però ha demanat poder participar també en l’elaboració dels propers pressupostos i no esperar a que se’ls hi presentin un cop elaborats.

Finalment, Palet ha expressat que “des de la Cecot entenem que els nous pressupostos no equilibren bé la balança entre garantir la cohesió social i fomentar el progrés econòmic. Cal que s’inverteixin més recursos per promoure el creixement empresarial, industrial i econòmic del país”.

La Cecot sempre ha defensat el binomi progrés i cohesió social com les dues cares d’una mateixa moneda. I cal que hi hagi un equilibri que permeti incrementar i fer créixer ambdues vessants. L’entitat considera necessari i imprescindible un major recolzament al teixit empresarial i econòmic que, tot i el context d’incertesa política i la manca de pressupostos a Catalunya ha estat capaç de créixer i generar ocupació en els últims mesos. Reclama estabilitat en el Govern i l’aprovació d’uns pressupostos per garantir aquesta estabilitat imprescindible per donar confiança a l’empresariat.

Junqueras ha encapçalat la presentació, que comptat també amb la presència del secretari d’Economia, Pere Aragonès, i de la directora general de Pressupostos, Anna Tarrach. Per part de Foment, el secretari general, Joan Pujol, per part de Pimec, el secretari general, Antoni Cañete, i per la Cecot el membre del comitè executiu de l’entitat, Toni Palet. De la banda sindical, han assistit la vicesecretària general d’Àrea Externa d’UGT, Laura Pelay, i el responsable d’Estudis de CCOO, Alfons Labrador.