La Torrota de Vacarisses continuarà sense il·luminació

El govern tomba la moció proposada per UIPV en què s'instava a recuperar l'enllumenat trencat arran d'un acte vandàlic ara fa uns mesos

per La Torre, 3 de juny de 2016 a les 12:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Torrota, il·luminada amb energia solar fotovoltaica Foto: A.V.

L'equip de govern va tombar en el ple de maig celebrat aquesta setmana la moció presentada per UIPV que anava dirigida a reparar i tornar a posar en funcionament l'enllumenat de La Torrota, després dels actes vandàlics que van tenir-hi lloc fa uns mesos.

El grup municipal a l'oposició també en va demanar el manteniment posterior, ja que, "a Vacarisses, un dels pocs monuments emblemàtics que tenim és La Torrota, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional i monument històric". Tot plegat, segons va argumentar el regidor Josep Maria Gibert es tractava de "dignificar-la i donar-li notorietat".


Per la seva banda, l'executiu local va votar-hi en contra al·legant que "al seu moment", els seus membres ja no estaven d'acord en il·luminar el monument i van qüestionar la inversió de 20.000 euros que s'hi va fer. L'equip de govern també van referir-se a la "contaminació lumínica" que comporta, per la seva situació enmig d'un entorn natural.

Per la seva banda, Veïns per Vacarisses va abstenir-se en considerar que, al municipi, hi ha "altres prioritats". Tanmateix, el regidor del grup Juan Pablo Garrido va proposar buscar "alternatives" per finançar-ho amb diner privat.

 

Participació