Terrassa celebra Movemus, la fira per la qualitat de l'aire

Aquest diumenge, la rambla d'Egara acollirà estands, un circuit per provar vehicles elèctrics, una bicicletada popular, tallers, degustacions de plats cuinats o jocs infantils

La Torre
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:35h
El diumenge 5 de juny del 2016, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, i en el marc de la XXV Setmana del Medi Ambient, s’organitza a Terrassa MOVEMUS, la Fira per la Qualitat de l’Aire, que es durà a terme a la rambla d’Ègara d’11 del matí a 8 del vespre.

El que pretén aquesta fira és ressaltar les alternatives de moviment que no generen contaminació de l’aire ni sorolls, i per això disposarà d’expositors de vehicles elèctrics (cotxes, motos, bicicletes, Segways) i de mobilitat activa (bicicletes, patinets, monopatins), que posaran en relleu el que s’anomena “mobilitat de l’últim quilòmetre”, és a dir, el desplaçament des del punt on et deixa el transport públic fins al punt de destí, i viceversa.

També hi haurà estands amb productes complementaris (punts de recàrrega, venda de lots de jocs solars i altres productes relacionats). A més, hi haurà oferta gastronòmica i degustacions de plats cuinats amb forns solars i productes de proximitat, un circuit per provar vehicles elèctrics, una bicicletada popular, tallers i jocs infantils.

Així mateix, s’habilitarà un espai àgora on es realitzaran xerrades sobre temes de contaminació atmosfèrica, mobilitat i salut a càrrec de Francesc Mauri (meteoròleg), Ione Avila (CREAL) i Haritz Ferrando (Biter). Amb tot plegat es pretén mostrar que a la ciutat és possible una mobilitat menys contaminant, que minimitzi la petjada ecològica, les emissions contaminants, respectuosa amb el medi, de baix impacte acústic i consum energètic reduït.

A la fira hi haurà:

Estands de vehicles elèctrics, mobilitat activa, productes complementaris
Circuït per provar vehicles
Espaì Àgora
Fira Activa't pel Medi Ambient promiguda per l'ADENC
Bicicletada popular
Festa del Medi Ambient amb jocs, tallers, animació infantil...
Oferta gastronòmica i degustacions
 
Espai Àgora. Horaris amb xerrades sobre:

- Com anar amb bici sense morir en l'intent, a càrrec de Haritz Ferrando de Biter, a les 12 hores
- Beneficis per la salut de l'activitat físic (activa), a càrrec d'Ione Avila del CREAL, a les 12 hores 40 minuts
- Vehicles elèctrics vers la contaminació atmosfèrica, a càrrec del Sr. Francesc Mauri, meteoròleg, a les 13 hores 20 minuts
- Mobilitat elèctrica i projectes, a càrrec dels equips EcoRacing i Motospirit (U.P.C), a les 18 hores