Alumnes de l'Institut Castellbisbal donen ordinadors a Serveis Socials

Els joves han recuperat els ordinadors de la Deixalleria Municipal i d'altres equips en desús que els han cedit

La Torre
01 de juny del 2016
Fotografia de grup de l'acte de cessió dels ordinadors
Fotografia de grup de l'acte de cessió dels ordinadors | Foto: Aleix Mateu

Fotografia de grup de l'acte de cessió dels ordinadors Foto: Aleix Mateu


L’alumnat de l’Institut Castellbisbal que cursa el cicle formatiu de muntatge i manteniment d’equips informàtics ha fet el donatiu de tres ordinadors, un d’ells portàtil, a la Regidoria de Serveis a la Ciutadania. Els equips informàtics, que es posaran a l’abast d’usuaris dels Serveis Socials municipals i de les entitats que ho necessitin, han estat recuperats amb peces d’ordinadors que no funcionaven que els joves han trobat a la Deixalleria Municipal i d’altres que han rebut cedits per part d’alguns centres educatius del municipi i de particulars i empreses locals.

L’acte de lliurament dels equips informàtics es va celebrar ahir al migdia a Can Margarit, i va comptar amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Melania Solís; el regidor de Medi Ambient, Enrico Martinelli; i el regidor de Serveis Informàtics, Joaquim Sardà. Tots tres  van destacar la importància de reaprofitar el material per donar-li una nova vida útil als aparells que, de no haver estat per la feina d’aquests joves estudiants, haurien acabat a les escombraries.
 
Els dos PC i el portàtil que han recuperat els alumnes de l’Institut Castellbisbal han estat inventariats a la plataforma Reutilitza.cat, que facilita la donació directa de dispositius digitals a iniciatives socials d’organitzacions i particulars.
 
A més d’aquesta vesant social de la iniciativa, i de la seva dimensió mediambiental pel que fa al reaprofitament del material informàtic, el projecte de donació d’ordinadors encetat per l’Institut Castellbisbal té un caire formatiu important, donat que la posada a punt dels equips forma part de les pràctiques del pla d’estudis dels alumnes. De fet, han estat ells mateixos els que, per iniciativa pròpia donat que no tenien prou ordinadors per fer les pràctiques, han fet una campanya informativa i publicitària per trobar possibles donants de material informàtic en desús.