Vacarisses fixa un salari mínim de 1000 euros per als empleats municipals

El ple ordinari de maig també va aprovar ajuts per a les rendes més baixes per accedir a l'escola de música i les subvencions per a llibres i material escolar

La Torre
02 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:49h
L’Ajuntament de Vacarisses va aprovar aquest dimarts, per unanimitat, les bases específiques per atorgar subvencions destinades a les persones usuàries del servei d’Escola Municipal de Música. La partida de 8.000 euros que s’hi destinarà va adreçada a aquelles famílies que, per qüestions econòmiques, no poden inscriure els seus fills i filles al centre.

El grup municipal d’ERC va presentar dues mocions al ple, que van rebre el suport unànime de tot el consistori. La primera moció va ser l’adopció a l’Ajuntament d’un salari mínim de mil euros, en recull de la iniciativa de la plataforma ciutadana Anem a mil, que lluita per assolir un salari digne per a tothom. D’aquesta manera, es vol assegurar que els sous del personal al servei de l’Ajuntament de Vacarisses no siguin inferiors als mil euros mensuals, una mesura que ja es compleix actualment. A més a més, es treballarà amb les empreses locals i aquelles que es presentin a licitacions públiques perquè millorin les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.

L'altra moció manifestava el rebuig cap a la política energètica de l’Estat espanyol, "en especial, en allò que fa referència a la penalització de l’autoproducció i l’autoconsum d’energia verda". Per això, se sol·licita al govern de la Generalitat que insti el govern espanyol a "eliminar els impediments i les traves injustificades" en aquest sentit.

Cap a la sobirania energètica local

Quant a l’àmbit municipal, el consistori es compromet a "avaluar totes les possibilitats de contractació de subministrament d’energia verda" en dependències i instal·lacions municipals, per tal de "promoure la producció i el consum d’aquest tipus d’energia" i "avançar cap a la total sobirania energètica local", actuacions que ja es duen a terme, tal com va afirmar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana.

En l’àmbit educatiu, també es van aprovar per unanimitat les bases per regular les subvencions de l’ajuntament vacarissenc per a l’adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic, per al curs 2016-2017. Per concedir-les, es continuarà amb el sistema de tarifació social, tot i que hi ha alguns canvis respecte a l’anterior convocatòria. Per exemple, s’ha eliminat el darrer tram, que incloïa les rendes d’entre 18.000 i 19.000 euros anuals per càpita. "Considerem que una família amb aquesta renda pot fer front a aquesta despesa", va explicar la regidora d’Educació, Marisa Santander. Pel que fa als materials de llarga durada (diccionaris, calculadores, etc.), sols se subvencionaran un cop per alumne, per fomentar que se’n tingui cura.