La Cambra de Terrassa defensa que el sistema bancari ha de transformar-se

L'economista Pep Ruiz ha explicat que l'escenari econòmic global millora, tot i que el creixement és baix i el comerç mundial envia senyals de cautela

La Torre
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:39h
El ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, celebrat aquest dilluns, ha defensat que el sistema bancari ha de transformar-se per seguir complint amb la seva funció social i aportar valor afegit als seus clients.

La cita, encapçalada pel president de l'organisme, Marià Galí, ha comptat amb l'economista principal del BBVA Research, Pep Ruiz, que ha assenyalat que el model digital bancari "és un repte i una oportunitat", apuntant que l'arribada de competidors digitals pot suposar un incentiu a la banca tradicional, segons ha informat la Cambra en un comunicat.

En aquest sentit, ha indicat que la normativa de nous competidors ha de complir dues màximes, mateixa regulació per a la mateixa activitat i una major coordinació internacional, a causa que la digitalització permet salvar barreres físiques.

D'altra banda, Ruiz ha explicat que l'escenari econòmic global millora, tot i que el creixement és baix i el comerç mundial envia senyals de cautela, els riscos se centren en la situació geopolítica europea, a la pujada dels tipus de Fed als països emergents i a la crisi xinesa.

Referint-se a Catalunya ha assegurat que el creixement del PIB permet albergar expectatives que se situï entre el 2,9% el 2016 i el 2,7% el 2017.

Ruiz ho ha atribuït al creixement de la demanda interna, de les exportacions, la reactivació del turisme exterior i factors que ajudaran com el preu del petroli.