Les platges catalanes on podem anar amb el nostre gos

Cal respectar la normativa de convivència a les platges
Cal respectar la normativa de convivència a les platges | Pixabay
Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:49h
Catalunya és una de les regions on hi ha més platges que accepten gossos, de manera que podem anar-hi perquè la nostra mascota es banyi o bé per passejar-hi. Les platges de la província de Tarragona tenen unes temperatures primaverals molt agradables, mentre que a Barcelona l'ambient sol ser una mica més fresc en aquesta època de l'any. D'altra banda, a la Costa Brava hi trobem les dues millors platges per mascotes de la regió. 

Platja de La Rubina, a Empuriabrava (Alt Empordà)

La platja, de sorra fina, forma part del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Encara que normalment el vent bufa fort en aquesta zona, les temperatures són agradables, sobretot a l'estiu. La Rubina va ser la primera platja de tot l'estat espanyol en la qual es va permetre l'entrada de gossos. Per això, segurament és el lloc més preparat i que més serveis té per gossos.

Quines activitats podem fer a Empuriabrava?

 
Cala Vallcarca, a Sitges (el Garraf)

És una platja aïllada de 15 metres d'ample i 65 metres de llargada. Es troba en una zona industrial, davant d'una fàbrica de ciment. 

Quines activitats podem fer a Sitges?


Platja de Llevant, a Barcelona (el Barcelonès)

Es tracta d’una prova pilot que durà a terme l’Ajuntament de Barcelona aquest estiu. S’hi destinaran uns 1200 m2 i estarà operativa a partir d’aquest mes de juny.

Quines activitats podem fer a Barcelona?



Bassa de l'Arena, al Parc Natural del Delta de l'Ebre (el Baix Ebre)

Es troba en el Parc Natural del Delta de l’Ebre. S’hi arriba anant amb cotxe des de Deltebre en direcció Riumar. Poc abans d’arribar al municipi hi ha una rotonda on està senyalitzada la Bassa de l’Arena.

Quines activitats podem fer a Deltebre?

 

En algunes platges l'horari d'accés per gossos és limitat. Foto: Pixabay


Platja de Bon Caponet, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

És un indret semi urbà i molt tranquil, d'uns 50 metres de llargada i 14 d'ample. La zona no és gaire popular entre els banyistes, ja que el terra és pedregós i té moltes algues. L'ajuntament va decidir adaptar la cala arrel de la iniciativa de permetre l'accés dels gossos a la platja. 

Quines activitats podem fer a l'Ametlla de Mar?


Cala del Cementiri, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

És una cala urbana petita: fa 20 metres de llargada i 15 d'amplada. És fàcil accedir-hi a peu i amb cotxe, i destaca per les roques que l'envolten. De fet, és una de les cales més pedregoses de l'Ametlla de Mar, juntament amb la de Llobeta i d'Arandes. 

Quines activitats podem fer a l'Ametlla de Mar?


Platja de la Platjola, a Alcanar (el Montsià)

Té una amplitud d’entre cinc i 15 metres, i 300 metres de longitud. Es tracta d’una platja formada per còdols petits, i és l’única de la costa d’Alcanar apta per a gossos. Forma part del conjunt de platges i cales anomenades Les Timbes, amb valor ambiental i ecològic elevat. Per aquest motiu ostenta la distinció de platja verge.

Quines activitats podem fer a Alcanar?