Mútua Terrassa repassa els 26 anys tractant amb toxina botulínica

Jornada per debatre i reflexionar sobre els trastorns del moviment, l'espasticitat i els mals de cap

per La Torre , 1 de juny de 2016 a les 06:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper 1 de juny a les cinc de la tarda l'Edifici Docent de Mútua Terrassa acollirà una conferència per a revisar i donar a conèixer l'experiència de l'HUMT en el tractament dels trastorns del moviment, l'espasticitat, els mals de cap i altres indicacions amb la Toxina Botulínica A i B.

El 1990, la Unitat de Trastorns del Moviment de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa i el Servei de Rehabilitació van iniciar l'aplicació d'aquesta Toxina i fins la data més de 1.000 persones han estat tractades, el que equival gairebé a unes 10.000 aplicacions.


El Dr. Miquel Aguilar i la Dra. Roser Garreta, cap del servei de Neurologia i del servei de
Rehabilitació de l'HUMT, respectivament, obriran la conferència fent un recorregut per l'experiència de l'Hospital al llarg d'aquests 26 anys de tractament. El Sr. Josep Calvet exposarà tot seguit la seva experiència com a pacient afectat per blefarospasme (un tipus de distonia que consisteix en el tancament involuntari de les parpelles). Aquest pacient ha arribat als 101 tractaments amb un benefici persistent i sense efectes adversos.


Tancarà la conferència la Dra. Pilar Sanz, neuròloga de la Unitat de Trastorns del Moviment de l'Hospital de Mataró, qui parlarà del present i futur del tractament amb Toxina Botulínica.

La introducció de la Toxina Botulínica A va suposar un canvi molt important en el tractament de trastorns del moviment com la distonia, l'espasme facial o l'espasticitat fos quina fos la seva etiologia.

 

Participació