Un camió de mercaderies perilloses s'incendia a Can Casanoves de Terrassa

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport

Estat en què ha quedat el camió després de l'incendi Foto: Cristóbal Castro
Estat en què ha quedat el camió després de l'incendi Foto: Cristóbal Castro | Foto: Cristóbal Castro
La Torre
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:06h

Els Bombers intenten apagar l'incendi d'un camió de mercaderies perilloses Foto: Policia Municipal de Terrassa


Aquest matí, cap a dos quarts de vuit, s'ha incendiat una cisterna que transporta gasoil i betum al pàrquing de Can Casanoves de Terrassa. El vehicle estava estacionat al pàrking. 

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), a conseqüència de l’incendi, a la carretera de Rubí, 300, a tocar de Les Fonts. La via, a aquesta hora, està sempre molt transitada i els problemes de trànsit són una constant. El sinistre els ha multiplicat. A les deu s'ha descativat el TRANSCAT.
 
Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 4 dotacions; el foc ha cremat el motor i els dipòsits del vehicle, on hi ha emmagatzemats 4.000 litres de betum, 400 litres de gasoil i 400 d’aigua. Paral·lelament, s'ha actuat per contenir la fuita de betum i contenint els litres que ja havien vessat a la via pública.
 
S’ha refredat el producte contingut a la cisterna i s’ha utilitzat sorra i sepiolita. Amb la col·laboració de la Policia Local de Terrassa, s’han segellat els embornals per evitar contaminació al clavegueram.
 
S’han retirat totes les unitats dels Bombers i l’empresa de transport s’encarregarà de retirar el producte restant a l’exterior amb més sorra. L’Agència Catalana de l’Aigua també ha estat alertada i inspeccionarà la zona per confirmar que no hi ha cap tipus d’afectació al medi.

No hi ha hagut cap persona ferida com a conseqüència d’aquest incendi, les causes del qual de moment es desconeixen.
 

Estat en què ha quedat el camió després de l'incendi Foto: Cristóbal Castro

 

En els dipòsits del vehicle hi ha 4.000 litres de betum, 400 litres de gasoil i 400 d’aigua Foto: Cristóbal Castro