Les millors postures per tenir relacions sense mal d'esquena

És el primer estudi científic que analitza el patiment de l'espina durant el coit | La cullereta, el missioner i de quatre grapes són les postures més recomenades

Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:13h
640_1381131944joc-sexual
640_1381131944joc-sexual
El sexe hauria de ser un sinònim de plaer, però per moltes persones ho és d'agonia. El dolor d'esquena pot fer de l'acte sexual una tortura, ara un estudi científic de la Universitat de Waterloo, Canadà, ofereix consells per evitar-lo. 

L'estudi ha estat el primer a analitzar científicament els diferents moviments practicats durant el coit per reduir el dolor. Els investigadors creuen que hi havia una gran demanda social: “Molts doctors de família et diran que les parelles sovint els hi pregunten com reduir el dolor durant el coit. Algunes fins i tot decideixen deixar de fer sexe per por del sofriment” explica el professor Stuart MCGIll , de la Facultat de Ciències  Aplicades de la Salut. “Fins ara els doctors no tenien cap estudi científic per aconsellar-los”, conclou.

L'estudi es va fer invitant diverses parelles al laboratori i demanant-los que fessin l'amor amb sensors enganxats a l'esquena. D’aquesta manera es va poder veure quines posicions són millors i quines pitjors per l'espina dorsal.


La cullereta no és sempre la solució

Una posició bastant recomanada pel dolor l'esquena és l'anomenada cullereta, ja que la posició quasi fetal dels cossos disminueix la tensió de l'espina dorsal. Tanmateix no sempre és la millor solució.  “És un problema molt personalitzat” explica la professora Natalie Sidorkewicz, la directora del projecte “una posició pot ser bona per un i dolenta per l'altre”.

Diferència entre homes i dones

En el cas dels homes, a qui la cullereta no els funcioni, se’ls hi recomana tenir relacions amb la noia a quatre grapes. Seria millor si els moviments de l'home fossin fets des de la pelvis, no l'esquena.

Per les dones, la millor posició és el clàssic missioner, amb la dona estirada de panxa enlaire i l’home al damunt. Es recomana posar un petit coixí sota les lumbars de la dona per una posició més còmode. Tot i que les quatre grapes també són bones sempre i que la dona s'aguanti sobre les mans, no els colzes. Ara la universitat vol recollir les seves conclusions en un atles.