El nu a la col·lecció del Museu de Terrassa, una nova exposició

La mostra es podrà visitar del 9 de juny de 2016 al 5 de març de 2017

La Torre
31 de maig del 2016
Actualitzat el 02 de juny a les 14:55h
El dijous 9 de juny, a les set de la tarda, el Museu de Terrassa inaugura l’exposició temporal de llarga durada:“El nu a la col·lecció del Museu de Terrassa”.
 
La mostra es podrà visitar del 9 de juny de 2016 al 5 de març de 2017 a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n).
  
El gènere del nu representa aproximadament un 40 % del fons del Museu de Terrassa.
 
Aquesta temàtica ha generat debats ideològics, ètics, morals i religiosos. Al llarg de la història, la representació de la figura nua ha estat sotmesa a prejudicis socials. S’ha qüestionat i jutjat a l’artista i també a la persona que fa de model.
 
La mostra presenta 75 obres en vuit àmbits temàtics diferents: l’aprenentatge; el i la model; les venus; l’instant robat; l’erotisme; el pecat i la provocació versus el pathos i la redempció; la innocència i, el moviment i l’energia.
 
Les famílies que ho desitgin trobaran diferents propostes adreçades als infants: unes fitxes per reflexionar, aprendre, imaginar, ... mentre passegen per la sala i la possibilitat de crear petites obres que seran exposades.
 

Més informació