L'AMPA de l'escola Pere Viver planta cara al tancament de dues línies de P3

L'associació de pares i mares considera que es tracta d'una "mesura injusta" que només "devalua" el centre escolar i el posa en "una posició de desavantatge" | Lamenten que la decisió s'hagi pres just abans del període de preinscripció i de saber si la baixada de natalitat els afectava o no

La Torre
28 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:48h
El proper curs 2016-2017, l'escola Pere Viver de Terrassa Ensenyament ha decidit suprimir dues línies i el centre es quedarà amb només una línia de P3. Des de l'AMPA consideren que aquesta és una "mesura injusta" i afirmen que no "restarem immòbils" i lluitaran per la recuperació de les dues línies suprimides.

L'associació de pares i mares ha emès un comunicat en què reivindica la funció de "motor" que l'escola ha tingut dins del barri del Pla del Bonaire i entorn, ja que als anys 60 era l'únic equipament existent i va convertir-se en un "punt dinamitzador esportiu, social i cultural".

Des del curs 2009-2010 el centre comptava amb tres línies de P3, unes línies que en el curs actual continuen vigents. L'AMPA es mostra dolguda perquè Ensenyament ha decidit disminuir un 50% el nombre de places ofertades, una decisió "que s'ha pres abans del període de preinscripcions, i per tant, abans de saber si el nombre de sol·licituds al nostre centre es veia afectat directament pel descens de natalitat". 

L'associació considera que abans de suprimir línies, "fora bo que reduïssin ràtios, mantenint la inversió i recuperant la qualitat" i lamenten que "any rere any, les retallades afecten l'ensenyament públic mentre la concertada queda impune". Des de l'AMPA Pere Viver lamenten "aquest plantejament que fomenta la competitivitat entre els centres públics". Consideren que la resolució presa des de l'administració "ha malmès el projecte educatiu, ideat, en molts aspectes, per a dues línies". Així mateix, subratllen que a més d'adulterar a curt i llarg termini la qualitat de l'ensenyament també posa en perill, de manera innecessària l'estabilitat laboral del professorat". "Aquest tancament, l'únic que fa és devaluar la nostra escola situant-la en una posició de desavantatge", afirmen.

Per tot plegat, l'AMPA ha volgut deixar clara la seva indignació per la mesura i defensen la "viabilitat" de l'escola i del funcionament de les dues línies. Així mateix aprofiten per denunciar el tancament de les 6 línies a Terrassa, totes d'escoles públiques, que a parer seu "perpetuen les polítiques privatitzadores de l'ensenyament, reduint i retallant sobre centres  educatius  públics, mentre que el propi Govern incrementa els diners destinats a escoles concertades, fins i tot a aquelles que segreguen l'alumnat per sexes".