El nou Síndic de Terrassa es decidirà amb una consulta ciutadana

Terrassa en Comú lamenta que el PSC s'abstingués en la proposta d'iniciar un procés obert de convocatòria pública per escollir qui serà el proper defensor dels drets dels egarencs

per La Torre, 29 de maig de 2016 a les 09:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Portaveus va aprovar l'esmena presentada per Terrassa en Comú referent al reglament de la Síndica de Terrassa. L'acord insta a definir un nou procés de convocatòria i selecció de la persona que ha d'ocupar el càrrec, de manera que deixi de ser una decisió "opaca" i sigui un procés "obert i transparent" a tota la ciutadania de Terrassa.

En aquest sentit, la proposta es concreta en un procés obert de convocatòria pública i la realització d'una consulta ciutadana.


Des de TeC lamenten que l'equip de govern no s'hagi posat d'acord, ja que mentre CDC va donar suport a la proposta, el PSC va preferir abstenir-se. Segons el principal partit a l'oposició del partit de Ballart, aquesta decisió, basada en el pretext que "no entendre necessari ni pertinent consultar a la ciutadania quina persona ha de ser el nou/va síndic/a", els resulta "estranya i flagrantment contradictòria amb el contingut del nou Reglament de Participació Ciutadana" aprovat inicialment en sessió plenària Ple recentment i que va comptar amb el suport de tots els grups menys el PP.

 

Participació