Terrassa blinda els drets dels animals

L'Ajuntament aprova facilitar la interposició de denúncies per sospites de maltractaments i prohibir els espectacles que se serveixin de gossos i gats que suposin patiment o burla

La Torre
27 de maig del 2016
Gossos en un dels espais adequats perquè circulin lliurament
Gossos en un dels espais adequats perquè circulin lliurament | Foto: Maria Diaz

Gossos en un dels espais adequats perquè circulin lliurament Foto: Maria Diaz


L’associació pel Benestar Animal de Terrassa, IMPROCAN va presentar, a través del grup municipal del PSC, una proposta per tal que l'Ajuntament de Terrassa subscrigués la Declaració dels drets dels animals. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Així doncs, a més de ratifar la declaració dels drets dels animals, els acords també contemplen la prohibició en el terme municipal de Terrassa de tota aquella experimentació amb gossos i gats que impliquin un sofriment físic o psicològic i la prohibició dels espectacles que se serveixin de gossos i gats que suposin patiment o burla, ja que són incompatibles amb la dignitat de l'animal.

El consistori egarenc es compromet a realitzar una formació continuada destinada a la Policia Municipal relativa a legislació animal, i a facilitar mitjançant la seu electrònica una via per tramitar les denúncies per sospites de maltractaments als animals o altres actes incívics.

També es promourà, en el cas de les persones propietàries de gossos, el civisme i la recollida dels excrements a la via pública i es fomentarà el respecte als animals domèstics entre la ciutadania, així com promoure una tinença responsable d’aquests mitjançant campanyes informatives. En aquest sentit, també s'incrementarà la formació als centres escolars, en relació a una tinença responsable d’animals i fomentant el respecte als animals.