UPC i Consorci de Turisme treballen en edificis històrics de la comarca

Els edificis estan situats a Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Terrassa i Ullastrell

La Torre
28 de maig del 2016
Actualitzat el 29 de maig a les 16:45h
El Consorci de Turisme del Vallès Occidental està col·laborant amb el Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC School) amb l’objectiu d’oferir una possibilitat de col·laboració en el desenvolupament d’estudis d’avaluació i intervenció en edificis històrics on hi hagi previst de fer obres a mig o llarg termini.

Els alumnes treballen ja en quatre edificis històrics de la comarca, situats a Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Ullastrell, seguint les indicacions dels ajuntaments d’aquests municipis.

El president del Consorci de Turisme, Víctor Puig, explica que “a través del treball conjunt amb el Màster de la UPC tenim una bona oportunitat per a poder iniciar la recuperació de recursos patrimonials i potencialment turístics del territori”. La intervenció es fa en edificis històrics del Vallès Occidental que tingui lesions importants que calgui avaluar i que sigui accessible per part de professors i alumnes durant l’any 2016.

El Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya és un màster d’especialització professional adreçat fonamentalment a arquitectes i arquitectes tècnics, en el qual els continguts teòrics s’apliquen a un edifici real. Després de la crida feta des del Consorci de Turisme als ajuntaments de la comarca, els i les alumnes del Màster col·laboren ja amb 4 municipis. Centraran el seu treball pràctic en l’estudi d’avaluació i la proposta inicial d’actuacions de rehabilitació o restauració, a canvi els ajuntaments en de facilitaran l’accés, la documentació disponible i les previsions de possibles usos futurs.

A Terrassa es fa l’estudi de d’una part de la Casa Alegre de Sagrera. A Ullastrell, els i les alumnes del Màster treballen a l’edifici El Progrés. A Castellar del Vallès s’avalua l’estat de la Torre del Pont i a Sant Llorenç Savall es treballa a la Masia Comabella,