Terrassa analitza el grau de contaminació a l'entorn de les escoles

Els tècnics de la Diputació de Barcelona faran un estudi sobre la qualitat de l'aire a la nostra ciutat

La Torre
26 de maig del 2016
L'escola El Vapor és un dels centres que s'analitzarà
L'escola El Vapor és un dels centres que s'analitzarà | Foto: L.C.
L'Ajuntament de Terrassa ha sol·licitat suport tècnic a la Diputació de Barcelona per analitzar els nivells de diòxid de nitrogen que es registren en l'entorn dels centres escolars de la ciutat, segons recull el web Sosteniblitat, de la mateixa Diputació. 

Els tècnics centraran les seves primeres prospeccions a les zones més contaminades, les més pròximes a les grans vies de comunicació, així com els carrers estrets amb alta concentració de vehicles i poca capacitat d'evacuació de partícules contaminants. Una realitat que es concentra sobretot al centre i el sud de la ciutat. El trànsit és el primer factor contaminant (80%), de manera que els mesuraments de NO2 seran especialment estratègiques en la primera fase de l'estudi.

L'equip farà servir tubs de difusió per a la captació de mostres i la seva posterior anàlisi. Serà la primera vegada que s'aborda un estudi detallat d'aquestes característiques en l'entorn escolar, on ja s'han experimentat a la ciutat mesures de pacificació de trànsit que han redundat en una millor qualitat de l'aire.