L'edifici de l'Ins Can Roca de Terrassa es començarà a construir aquest 2016

Els pressupostos de la Generalitat contemplen dues partides, una de 19 mil euros i una de 88 mil euros destinades a adequar un terreny adjacent per als alumnes de la nova línia de 1er d'ESO per a l'any vinent i a la construcció del nou edifici de l'institut egarenc

Lluïsa Tarrida
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:56h
L'Institut Can Roca reclama des de fa anys un nou edifici
L'Institut Can Roca reclama des de fa anys un nou edifici | Foto: Marcel Marsal

Els pressupostos de la Generalitat per aquest 2016 que s'han fet públics aquest dimarts reflecteixen dues inversions en l'àmbit educatiu que concerneixen Terrassa. En primer lloc es contempla la reforma i condicionament del pati de l'Institut Can Roca de Terrassa, amb una partida de 19.033,92 euros.  

En segon lloc, les obres de construcció del nou edifici estan previstes que s'iniciessin a finals de 2016 o principis de 2017. I mirant els pressupostos per aquest 2016 l'inici està més a prop, ja que també es contempla una partida dins de l'apartat d'infraestructures d'un total de 80.452,09 euros destinats exclusivament a la construcció de l'Institut. Sembla doncs, que les velles reivindicacions i la pressió de la Comunitat Educativa per fi tindran resposta.

Els 19 mil euros anirien a condicionar el terreny que l'Ajuntament de Terrassa ha cedit a la Generalitat -d'uns 1.000 metres quadrats- per ubicar els nous barracons necessaris a l'espera de la construcció del nou edifici, que hauria d'estar enllestida per al curs 2018-2019. El terreny està situat a la cantonada de l'avinguda Béjar i el carrer de Vilafranca i fins ara era una zona d'aparcament.

Amb aquesta primera partida es dóna resposta a la petició des del centre escolar d'una solució transitòria ja que el proper curs ha de créixer una línia a 1r d'ESO, per la qual cosa s'havien d'ubicar més barracons dels existents i això posava en perill que els alumnes poguessin estar tots junts i poder portar a terme el projecte educatiu del centre.