Rebuig frontal d'entitats del districte 2 al nou centre comercial Terrassa Plaça

Set associacions veïnals i comercials dels barris on s'implantarà el projecte mostren la seva total oposició al considerar que es tracta d'un "greu atemptat al petit i mitja comerç" |

La Torre
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:20h
El futur centre comercial s'ubicarà a l'avinguda del Vallès
El futur centre comercial s'ubicarà a l'avinguda del Vallès | Foto: Citygroove

Set entitats del Districte 2 (AV Can Anglada, AV Torre­sana, AV Montserrat, AV Vilardell, As. Comerciants Can Anglada, Dones amb Empenta Vilardell i Aturats + 50 anys) han emès un comunicat en relació al projecte de construcció d'un nou centre comercial al costat de l'actual supermercat Eroski

Les associacions van sol·licitar una reunió d'urgència amb l'alcalde Jordi Ballart i els regidors responsables per tal de demanar explicacions del perquè "no hem estat consultats ni abans ni després de concedir els permisos i llicències de Terrassa Plaça". Això va ser el dia 19 d'abril en la qual entraven una instància en què demanaven també informacions sobre: 

1. Estudi de impacte en el teixit comercial
2. Estudi sobre la destrucció i/o creació de llocs de treball
3. Repercussions sobre el veïnat en els àmbits de sorolls i via publica
4. Motius per els que els veïns no hem estat informats prèviament ni per tècnics municipals ni per la Regidora del Districte
5. Altres temes d'interès relacionats amb la nova construcció

Setmanes més tard, l'Ajuntament convocava a les entitats a una primera reunió per el dia 23 de Maig, 34 dies més tard de la sol∙licitud. No obstant, aquest dilluns, les entitats van ser informades que seria impossible celebrar la trobada a causa de "problemes d'agenda" de l'alcalde i que es reprogramava per al proper 13 de juny. 

Crítiques al consistori

En aquest sentit, les set entitats del Districte 2 afirmen que "davant d'aquesta manca de respecte i menysteniment del Consistori, volem denunciar aquesta actitud dilatòria i de fets consumats i manifestar que ens oposarem decididament a la construcció d'aquesta nova gran superfície comercial al nostre districte".

En el comunicat, lamenten que l'Ajuntament "incompleixi reiteradament alguns dels articles de l'encara vigent Reglament de Participació Ciutadana, concretament els que fan referència als drets a informar i ser informats".

Entre els motius d'oposició, en destaquen que els 56.000 nous metres quadrats de superfície comercial a la nostre ciutat, "són un greu atemptat al petit i mitjà comerç, del barri de Ca n'Anglada, a més que podria suposar la desaparició del ja de per si quasi inexistent comerç als barris de Torre­sana, Vilardell i Montserrat". Igualment, diuen que la pèrdua del petit comerç "destruirà llocs de treball dels quals viuen centenars de famílies i tan sols crearan un petit nombre de llocs de treball i en precàries condicions laborals".

Finalment, les entitats denuncien que mentre l'equip de govern "llança proclames sobre establir acords amb l'ajuntament de Sabadell per tal de impulsar un nou model comercial d'usos fora de la trama urbana, faci tot el contrari i autoritzi la creació d'aquesta nova superfície, en una clara mostra de la deriva general de l'actual consistori".