UPiV vol que La Torrota de Vacarisses torni a il·luminar-se

Fa uns mesos, per un acte vandàlic l'emblemàtic símbol del municipi va quedar a les fosques, per aquest motiu la formació demana que es repari el sistema malmès i que es prenguin mesures perquè torni a passar

La Torre
25 de maig del 2016

La Torrota és una torre fortificada d'estil romànic Foto: Marta Maseras


UPiV presentarà aquest ple municipal de maig una moció per a la "reparació i posada en funcionament de l'enllumenat amb energia renovable ja existent de la Torrota de Vacarisses, i garantir el seu manteniment".

La formació liderada per Salvador Boada afirma que la Torrota és un "dels pocs monuments emblemàtics que tenim, catalogat com a bé cultural d'interès nacional i monument històric i és per això que pensem que l'obligació de l’Ajuntament és tenir cura del manteniment dels edificis públics i del patrimoni històric, per tal d'evitar el seu deteriorament".

UPiV recorda que l'Ajuntament l'any 2014 va fer una inversió econòmica per tal d'il·luminar i dignificar la Torrota de Vacarisses per donar-li "més rellevància i notorietat" a l'emblemàtic monument. Així mateix consideren que el consistori "no pot deixar d’atendre una inversió de millora executada amb diners públics, entenent que s’ha de garantir en tot moment el manteniment necessari d’aquest patrimoni". 

En l'exposició de motius de la proposta de resolució també expliquen que "es tracta d'un sistema d’enllumenat sostenible i ecològic amb un consum energètic baix, d'uns 600 KWh a l'any, generat amb una font d'energia renovable, neta, respectuosa amb el medi ambient i sense emissions de CO2 a l'atmosfera" i que aquesta actuació "vol donar exemple i promoure l'energia solar fotovoltaica i les seves característiques sostenibles, a més de demostrar que es tracta d'una tecnologia fiable per utilitzar-la també a les llars".

L'agrupació municipal subratlla que per causes de "vandalisme incontrolat", ja fa uns mesos que La Torrota "es va deteriorar amb el robatori de part del sistema lumínic i es va deixar sense la il·luminació un dels símbols identitaris de la nostra vila". 

Així, els acords que proposen són:

"Que l'Ajuntament de Vacarisses faci les gestions oportunes per reparar el sistema malmès de l'enllumenat, i es posi en funcionament de nou la il·luminació de la Torrota, a les primeres hores nocturnes, fins l'horari que s'estimi convenient". 

"Que es porti a terme per l'àrea corresponent, el manteniment regular del sistema d'enllumenat, reforçant si cal, la seguretat dels equips i aparells, tot adoptant les mesures necessàries, per evitar les possibles accions de vandalisme irresponsable".