L'ou ja balla al Sant Esperit de Terrassa

La font estarà col·locada a l'atri de la catedral fins el diumenge 29 de maig

La Torre
26 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a la 13:09h
L'ou com balla s'ha inaugurat aquest dijous
L'ou com balla s'ha inaugurat aquest dijous | Foto: Josep Ballbè


L'ou buit balla sobre un raig d'aigua del brollador d'una font, de manera que gira sense parar. L'espectacle es pot gaudir des d'aquest dijous a la catedral del Sant Esperit de Terrassa, una tradició que havia estat present a Terrassa fins als anys 50 del segle XX. 

Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, ha estat l'encarregat de fer-ne aquest dijous la benedicció i inauguració. La font, a l'atri de la Catedral, hi serà fins al diumenge dia 29 de maig, La tradició de l'ou com balla, de clara referència eucarística, va néixer a la Catedral de Barcelona durant el segle XV i s'ha estès per nombroses poblacions. Fa uns anys, es feia al Raval de Montserrat, i la font es guarnia amb llors o fruites del temps, com les cireres.

Diumenge 29 de maig tindrà lloc la celebració del Corpus Christi. A partir de les 3 de la tarda els diferents grups confeccionaran les catifes florals. A les 7, Salvador Cristau, bisbe auxiliar presidirà la missa a la Catedral i seguidament tindrà lloc la processó amb el Santíssim per la plaça Vella i els carrers Gavatxons, Sant Pere, Cardaire, Fontvella i de nou plaça Vella. La Capella de Música de la Catedral acompanyarà amb el seu cant el recorregut.