Inauguració de la Llar Can Tusell I, un nou model d'habitatge a Terrassa

Prodis cerca oferir eines que permetin a les persones amb discapacitat gaudir d'una vida independent i centrada en les seves pròpies necessitats

La Torre
23 de maig del 2016
Actualitzat el 25 de maig a les 12:05h
El passat dissabte, Prodis va celebrar la festa d’inauguració de la nova Llar-residència de Can Tusell I, un habitatge que segueix el nou model de llars que vol impulsar la fundació amb petits grups de convivència, on els moments vitals, els interessos i les inquietuds compartides siguin un dels seu motors principals.

Alhora, Can Tusell vol allunyar al màxim la percepció dels equipaments residencials coneguts fins ara, de grans dimensions, apartsats del teixit urbà i amb uniformitat de necessitats de suport.

Prop de 100 persones, entre els que hi figurava l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la regidora de Capacitats Diverses, Meritxell Lluís, o el regidor de Serveis Socials i regidor del Districte 6, Noel Duque, van assistir a una festa amenitzada pel cantautor local Toni Marbà, organitzada per mostrar el servei, el seu funcionament i que els seus integrants presentessin casa seva a amics i familiars.

Durant el matí, es van succeir les visites per totes les dependències de l’habitatge, que compta amb 12 places distribuïdes en 182 m2, un gran saló menjador i sala d’estar, i un pati molt ampli.

Can Tusell I és el model de residències que vols impulsar Prodis, amb poques persones, distribuïdes per tota la ciutat, amb capacitat per integrar-se a la comunitat i poder participar de manera activa en les activitats del barri, com uns veïns més. La pluralitat de perfils en una mateixa llar, normalitzant la vida quotidiana d’aquests, és una altra de les característiques d’aquest model per aconseguir visualitzar encara més la diversitat funcional de la societat.