CCOO, «escèptic» amb les promeses de Comín sobre la Clínica del Vallès

El sindicat assegura que Salut l'ha deixat al marge i demana que s'obri una taula de negociació i que els acords es posin per escrit | Defensa l'aposta per la sanitat pública però vol garanties que la qualitat del servei es mantindrà i que els treballadors no en sortiran perjudicats | El Comitè d'Empresa de la Clínica del Vallès es reuneix aquesta tarda amb CatSalut

Enrique Rodríguez, secretari comarcal de CCOO i Jaume Gavarró, secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO.
Enrique Rodríguez, secretari comarcal de CCOO i Jaume Gavarró, secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO. | Norma Vidal
Norma Vidal
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:13h
El sindicat CCOO es mostra "escèptic" que les promeses del conseller de Salut, Toni Comín, sobre el futur dels empleats de la Clínica del Vallès es puguin complir amb garanties i que la fi de les derivacions de pacients a aquest centre no suposarà una reducció de la qualitat del servei o de les condicions de treball dels seus empleats. Així ho ha assegurat el secretari de CCOO al Vallès Occidental, Enrique Rodríguez, que ha advertit que per ara la decisió només ha comportat "nerviosisme" entre els empleats, una amenaça d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per part de Quirón Salut "que finalment sembla que no es complirà", i diverses declaracions al voltant del manteniment dels llocs de treball que encara no s'han materialitzat en cap document escrit. En aquest escenari el sindicat ha explicat que el Comitè d'Empresa de la Clínica del Vallès es reunirà aquesta tarda amb representants del CatSalut. 

En una roda de premsa que s'ha celebrat aquest dilluns a la seu de CCOO a Sabadell, Rodríguez ha assegurat que "desprivatitzar la sanitat està molt bé" però ha recordat "que darrera hi ha una herència de 45 anys de governs de CiU en què s'ha apostat per un model molt concret". Així mateix ha considerat que seria més convenient "obrir taules de negociació amb els actors que siguin necessaris, decidir com s'han de fer les coses i després canviar models perquè no n'hi ha prou amb fer anuncis o aprovar documents". En aquest sentit ha dit que el síndicat CCOO es mostra "escèptic" que les promeses sobre la Clínica del Vallès que va fer Comín en roda de premsa es puguin complir sense que ni usuaris ni empleats prenguin mal. 
 

Treballadors de la Clínica del Vallès a l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Núria Muñoz


Per la seva banda, Jaume Gavarró, secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO, ha explicat que quan Comín va fer l'anunci sobre la Clínica del Vallès ja van dir que el valoraven positivament, "sempre i quan no signifiqués una merma pels usuaris o els empleats". En aquesta línia indica que van demanar al CatSalut que es fes un pla per saber com es resoldrien aquests dos aspectes: "No ens van fer cas ni ens han deixat participar en cap reunió", ha lamentat Fernández, que ha lamentat que s'hagin pres totes les decisions al marge de la seva opinió. 

Fernández recorda que les paraules sempre "s'han de posar per escrit perquè sinó poden acabar sent promeses electorals pel 25-J" i remarca que "si finalment els empleats de la Clínica del Vallès acaben sent absorbits pel Taulí, caldrà veure en quines condicions i també saber que els treballadors que es quedin al centre no estaran afectats per un altre expedient d'aquí un temps", comenta. Alhora indica que la plantilla del Taulí ha patit retallades i que també hi ha hagut acomiadaments: "Caldrà que els treballadors de l'Hospital vegin igualades les condicions de treball que tenien abans", apunta. 

Aquesta tarda se celebrarà una reunió entre el Comitè d'Empresa de la Clínica del Vallès i representants de CatSalut i està previst que en els propers dies el Comitè i la direcció de QuirónSalut també es trobin amb la mediació del Departament de Treball.