La dieta per viure tres segles

Tres ous al dia i carn crua, el secret de la supervivència segons l'última persona viva nascuda al s XIX

Emma Morano
Emma Morano | wikipedia/Tim 118
Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:31h
Després de la mort de de Susannah Muchatt Jones, aquesta setmana, ja només queda una persona viva que va néixer el segle dinou. Es tracta de l'italiana Emma Morana que el passat 28 de novembre va fer 116 anys.

En una entrevista feta l’any passat al New York Times, Emma va atribuir la seva longevitat a la seva dieta. Sobretot el fet de menjar tres ous, dos de crus i un de bullit, cada dia.  Fa 90 anys que ho fa després de que un metge li recomanés per prevenir una anèmia.  L'italiana complementa els ous amb petites dosis de carn crua. També li agrada la pasta i les galetes mentre que, contrari a les indicacions dels nutricionistes actuals, quasi no menja verdures. La dada resulta més curiosa quan es compara amb les declaracions de Susannah que atribuïa la seva supervivència: als ous amb cansalada.

Per Emma, una altre secret per viure més d’un segle és la independència. Després que el seu primer home no tornés de la I Guerra Mundial i el segon fos abusiu. La italiana es va separar l’any 1938 i ha continuat divorciada fins l'actualitat.