Bellaterra reclama a Vodafone que tregui les antenes del campanar

S'ha col·locat en aquest indret arran de l'acord entre l'empresa de telefonia i el Bisbat de Terassa

ACN
21 de maig del 2016
Actualitzat el 23 de maig a les 7:58h
El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, Ramon Andreu, ha reclamat a Vodafone que tregui les antenes instal·lades a la parròquia de la Santa Creu i li ha ofert uns terrenys gratuïts als afores del casc urbà. Cal recordar que s'ha col·locat en aquest indret arran de l'acord entre l'empresa de telefonia i el Bisbat de Terrassa. Ramon Andreu, però, ha recordat que, a diferència d'altres pobles, el campanar és més baix que moltes de les cases pròximes. 

L'EMD considera que l'alçada d'aquests terrenys i la major distància amb els habitatges pot millorar la cobertura al poble i reduir la potència d'irradiació. Ramon Andreu ha demanat als veïns que abans de contractar serveis de telefonia mòbil s'informin i valorin quines són les companyies més conflictives i menys respectuoses amb l'impacte de les seves antenes sobre la població.

L'EMD ha posat a disposició de Vodafone uns terrenys de titularitat pública al sector dels Pous, una zona boscosa que delimita els termes municipals de Bellaterra i Sant Quirze que està a cent metres dels primers habitatges. L'EMD considera que aquesta ubicació tindria un menor impacte electromagnètic sobre la població i no perjudicaria les activitats del Grup Escolta Bellaterra, ubicat a les instal·lacions de la parròquia.

L'EMD també posa a la disposició dels veïns un servei gratuït de mesura dels camps electromagnètics als seus habitatges. Ramon Andreu ha admès que les antenes instal·lades al campanar de Bellaterra són legals, però prioritza la seva ubicació fora de la trama urbana.