El «superdissabte» de CDC, també a Terrassa

15.000 militants, 197 meses electorals, més de mil voluntaris i 82 interventors mobilitzats per una consulta interna que també incorpora les primàries

Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:41h

Artur Mas, en el darrer consell nacional de CDC. Foto: Isaac Meler


El "superdissabte" de CDC decidirà formalment com es reformula el partit –amb un nou partit o simplement renovant l'actual- així com també el cap de llista el 26-J, en les primeres primàries de la seva història. Tanmateix, també es posa en joc el futur d'Artur Mas que, després d'apostar clarament per crear un nou partit, ha assegurat que "traurà conclusions" si aquesta opció és derrotada

Terrassa és col·legi electoral. I a dos quarts d'una del migdia, votarà a la seu del carrer Nou de Sant Pere 55, el conseller egarenc Josep Rull.  

Més de 15.000 militants cridats a participar

Un total de 15.019 militants són cridats a votar a la consulta sobre el futur de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que es farà demà. Són els que reuneixen tots els requisits i hauran de triar entre les dues opcions que se’ls presenta: refundació del partit en una nova organització o simple renovació. La militància també votarà en les primàries internes que han d’elegir el cap de llista en les eleccions del 26-J. Dos candidats: Francesc Homs i Sílvia Requena. En aquest cas, per votar cal portar un mínim de sis mesos de militant: un cens de 14.620. Els simpatitzants també poden votar sobre el futur del partit (no a les primàries), però el seu vot té tan sols el valor d’una opinió. Es tracta en aquest cas d’un cens obert, ja que fins demà mateix un ciutadà es pot inscriure i votar.

Uns 1.100 voluntaris tindran cura de l’organització d’una votació que no s’ha fet mai a CDC. Hi haurà 197 meses i 82 interventors. Es votarà de les deu del matí a dos quarts de vuit del vespre, tret d’algun indret amb horari diferent: a Sant Andreu i Nou Barris tanquen la mesa a les dues del migdia. També s’ha previst el vot anticipat i aquesta tarda, de les cinc a les nou del vespre, s’obriran les urnes.

Marta Pascal, portaveu del partit, ha mostrat avui la transcendència del "superdissabte" parlant de “dia històric per CDC, perquè decidirem el nostre futur com a partit i en paral·lel farem un exercici de democràcia interna elegint el nostre cap de llista”.   

El president Carles Puigdemont votarà a Girona, el president del partit, Artur Mas, ho farà a la mesa de Sarrià. Francesc Homs exercirà el vot a Vic i la seva rival interna, Sílvia Requena, es trobarà amb les urnes a Vilanova i la Geltrú.

A les 13 hores, el partit donarà dades de participació des d ela seu del carrer de Còrsega. Es calcula que entorn dos quarts de nou del vespre es podrien tenir ja resultats indicatius.
 
Un consell nacional rellevant

Diumenge, el consell nacional de CDC convocarà el congrés, a celebra els dies 8, 9 i 10 de juliol. Quin congrés? Depèn del resultat, serà el 17è de CDC o el primer d’un nou partit. El màxim òrgan convergent també ha d’aprovar les llistes al Congrés, un cop coneguts els resultats de les primàries. Fonts de CDC apuntaven avui que “és el consell nacional més important dels darrers quaranta anys”.       

Però el congrés no serà el darrer capítol de tot el procés de renovació interna. Perquè dues setmanes més tard, el 23 de juliol, s’elegirà la nova direcció.